Bæredyktige vinduer og dører er sund fornuft

Sparevinduer reduserer CO2 utslippene med 53% ved bruk av lavutslippsaluminium til produksjon av vinduer og dører. 

Klimavennlige vinduer og dører  

Takket være ny teknologi er det nå mulig å produsere aluminium til vinduer og dører med enda lavere CO2 utslipp. Hydro REDUXA er et lavutslippsaluminium som bliver fremstilt med bæredyktig energi, vann, vind og sol som gjør at det nå produseres renere aluminium enn noen gang før.

Hos Sparevinduer arbeider vi hver dag for å gjøre vår produksjon mer bæredyktig og miljøvennlig, for at vi sammen kan passe bedre på vårt samfunn. For å kunne produsere våre vinduer og dører mer bæredyktig vil alle vinduer og dører i tre/alu bli produsert med Hydro REDUXA aluminium, som har senket CO2 utslippene per kilo til under en fjerdedel av gjennomsnittet på verdensplan.

Utover produksjonen av tre/alu produkter bruker vi også aluminium i våre glasslister som kommer på alle de vinduer og dørene vi sender ut fra våre fabrikker uansett materiale. Vi kan derfor ikke unngå å benytte aluminium i våre produkter, men det betyr også at det er viktig vi benytter aluminium som er produsert så bæredyktig som mulig.

53% redusering av CO2 utslippene ved bruk av REDUXA

Når vi hos Sparevinduer benytter Hydro REDUXA, som er et lavutslippsaluminium, reduserer vi CO2 utslippene med 53% for produksjonen av den aluminiumen vi bruker i forbindelse med produksjon av vinduer og dører. Det betyder grovt sagt at det slippes ut 2,468.98 tonn mindre CO2 årlig, kun fra våre produksjoner.

Hver dag produseres det mange nye byggematerialer, det koster ressurser, og produksjonen belaster klimaet og slipper ut CO2. Derfor er det viktig for oss som firma å optimere våre ressurser og spare hvor vi kan, slik at vi kan produsere vinduer og dører med et så lavt klimaavtrykk og så lang levetid som mulig. 
Vi kan ikke velge å la vær med å benytte aluminium, men vi kan velge den mest bæredyktige metoden å gjøre det på.

Bæredyktige materialer 

Når vi produserer dine vinduer og dører i tre, gjør vi det med materialer fra FSC-sertifisert skogbruk. For deg som kunde betyr vårt FSC-merke (FSC® N001731), at du støtter ansvarlig skogbruk, og at du derfor med god samvittighet kan kjøpe våre produkter. Furu er et naturlig materiale med veldig lavt CO2 utslipp og med lang levetid ved korrekt vedlikehold.

Alle hus og hytter har bruk for vinduer og dører, men det er en god idé å velge produkter som er produsert med omtanke og ansvarlighet overfor miljøet.