Få dine vinduer til å skinne!

De fleste kjenner igjen det å ha beskitte vinduer, barna setter fettete finger på glassene eller hunden en våt snute innvendig. Regn og vind gjør også vinduene skrittende utvendig. Selv om lykken med rene vinduer kan vare kort, så er det stadigvek en sand fornøyelse, når vinduene er vasket. 

Hvordan vaske vinduer? Se hvordan du vasker vinduer best mulig, og hva du skal være oppmerksom på.

Gode råd:

  • Varmt vann fjerner bedre skitt og fettrester enn lunkent vann.
  • Unngå å rengjøre vinduene når solen skinner direkte på dem, selv om det er her skittet for alvor kan ses. Solen stråler og varme gjør at vannet tørker raskere fra vinduets overflate og kan dermed skape striper.
  • Bruk slitte kjøkkenhåndklær eller avlagte t-shirts når du tørker. De suger som regel bedre og etterlater mindre støv og skitt.
  • Kjøp en god nal.
  • Det er en god idé at vaske vinduer 3-4 årlig utvendig og minimum 2 ganger innvendig.

Teknikk:

  • Start med å vaske vinduet med din egen såpeblanding, til det kan du med fordel bruke en myk børste. Du må gjerne være raus med såpevannet utvendig. Innvendig er det en god idé å bruke en fiberklut alternativt en annen myk klut. 
  • Start med at dra nalen fra hjørnet og beveg nalen loddrett nedover, sørg for å overlappe dine tidligere baner for å unngå striper.
  • Tørk etter og husk også gjerne rundt i alle kanter og hjørner. Vi anbefaler at karmene og vindusrammene rengjøres 2-3 gange årlig.
Fenster putzen mit Klarspüler:Fenster putzen mit Klarspüler:

Kreative midler til at vaske dine vinduer effektivt

Å vaske vinduer kan være litt av en vitenskap. Så hvordan vaske vinduer, heldigvis er der gode råd å hente, alt du trenger er noe du allerede har i dine kjøkkenskap. 

Oppvaskmiddel til andet enn beskitte tallerkener

Oppvaskmiddel er godt til vindusvask da det lett fjerner fett fra glatte overflater, du skal kun bruke små mengder (et par dråper i veldig varmt vann), får du for mye såpe så kan det igjen føre til striper. Så se gjerne i dine skaper når du planlegger hvordan vaske vinduer i ditt hus.

Geschirrspülmittel zur Fensterreinigung:Geschirrspülmittel zur Fensterreinigung:
Geschirrspülmittel zur Fensterreinigung:Geschirrspülmittel zur Fensterreinigung:

Det opplagte vaskemiddel – glassrens

Glassrens er det mange som tyr til når der skal vaskes vinduer, med god grund. Glassrens inneholder ofte etanol, det vil si alkohol som er i stand til raskt oppløse skitt som inneholder fett og olje. Fingeravtrykk er f.eks. forsaket av olje på huden og fjernes dermed raskt og enkelt. Igjen er det her viktig å være påpasselig med mengden og det er en god idé å benytte hansker, da glassrens kan tørke ut huden over lengere tid.

Det viktigste rådet som gjør seg gjeldende uansett hvilke midler du velger å bruke er at du alltid skal blande det i veldig varmt vand. Varmt vann fjerner lettere skitt og fettrester enn lunkent vann.

Et annet godt råd er å ikke rengjøre vinduene når solen skinner direkte på dem, selv om det er da skittet for alvor kan ses. Solens stråler og varme gjør at vannet tørker raskere fra vinduets overflate og dermed kan skape striper.

God fornøyelse og god arbeidslyst.

Du får en komplet guide med gode tips og tricks til din vinduespudsning. Vi fortæller dig selvfølgelig også om hvad du skal bruge, når du skal pudse eller vaske dine vinduer.