Topphengslet vinduer

Topphengslet vindu åpner seg fra toppen og gir optimal ventilasjon og regulerbar luftstrøm. Med sitt klassisk design, er topphengslet vindu en ideell løsning for både moderne og tradisjonelle hjem. Du kan tilpasse ditt vindu etter dine mål, ønsker og preferanser. 

Topphengslet vindu

Et topphengslet vindu er festet i toppen av karmen og åpnes nedenfra. Topphengslet vinduer skiller seg fra toppsving vindu, som har glidebeslag. Topphengslet vindu har bladhengsler, slik som gamle vinduer tradisjonelt sett hadde. Det tradisjonelle utseende går samtidig ikke på bekostning av den gode funksjonen og kvaliteten til dagens vinduer. Et topphengslet vindu kan ikke snues rundt for vask.

Topphengslet vindu er populært til kjeller, bod, og garasje. Pass samtidig på, at du har noen vinduer i kjelleren din som oppfyller kravene for rømningsvei. Samtidig passer topphengslet vindu også svært godt til alle rom i din bolig.

topphengslet vindutopphengslet vindu

Skreddersy ditt nye topphengslet vindu

Når du skal gå til innkjøp av nye vinduer, er det en rekke ting du bør vurdere. Hos Sparevinduer tilbyr vi en rekke ulike materialer og typer glass slik at du kan skreddersy våre produkter etter dine behov.


Materialer

Hos sparevinduer tilbyr vi tre ulike materialer til vinduets karm. De ulike materialene har noe ulike egenskaper, så derfor bør du sette deg inn i de ulike materialene, slik at du velger den typen som passer deg best.

Tre

Et vindu i tre er populært fordi det har den flotte treprofilen som varmer opp ditt hjem, og fordi nordmenn har tillit til tre som materiale. Treet er naturlig impregnert, men det krever samtidig noe vedlikehold. Det anbefales at du maler karmen rundt hvert femte år, slik at du bevarer treverket.

tre vindu tverrsnitttre vindu tverrsnitt
tre/alu vindu tverrsnitttre/alu vindu tverrsnitt
Tre/alu

Kombinasjonen tre og aluminum gir de naturlige egenskapene fra treet, og de værbestandige og vedlikeholdsfrie egenskapene til aluminum. Med andre ord, får du det klassiske tre-utrykket, uten noe krav til vedlikehold!

PVC

Et topphengslet vindu i plasttypen PVC er et slitesterkt og vedlikeholdsfritt materiale. PVC har gode egenskaper for å stå imot vær og vind, og passer derfor det norske klima godt. Et vindu i PVC krever kun at du drar over med en klut en gang i blant - derfor er den populær blant dem som ønsker lite vedlikehold.

pvc vindu tverrsnittpvc vindu tverrsnitt