Runde vinduer

Runde vinduer har ikke vanlige rette linjer, men kommer i en sirkelform. Den populære designfunksjonen gir bygninger et særpreg - en følelse av tidløshet og modernitet på samme tid.

Når brukes runde vinduer

Ettersom runde vinduer tilføyer boligen et unikt design som skiller seg ut, er det vanlig å kombinere vinduet med standard vinduer med rette linjer. Dette kan gi boligen et designløft, samtidig som at vinduet kan blende inn sammen med "vanlige" vinduer.

Et rundt vindu kan brukes som en kreativ detalj i interiøret, som ved inngangspartiet, på et baderom eller i en trappeoppgang. Runde vinduer på soverommet kan være en idé dersom du vil at rommet skal skille seg ut - et rundt vindu gjør soverommet veldig koselig!

Moderne hus, eldre hus eller hytte?

Runde vinduer kan gjerne brukes til alle typer boliger - moderne hus, tradisjonelle hus eller en hytte!

Et rundt vindu kan være perfekt til en sommerhytte, fordi det gir et maritimt preg! Denne typer vinduer er gjerne å se langs vakre hytter ved havet. Det er fordi det gir en følelse av å være på en båt, og passer derfor godt med det maritime-interiøret som mange omfavner på hyttene langs sjøen.

I et moderne hus er runde vinduer en populær måte å bryte med de rette linjene som nyere hus ofte er preget av. Det kan gi en følelse av tidløshet, da historien til runde vinduer går langt tilbake i historien. På denne måten kan vinduene gi et klassisk preg på en moderne bygning.

Motsatt, kan runde vinduer også være en måte å skape et moderne utseende på eldre boliger, samtidig som at vinduene står i god stil til tradisjonell arkitektur. Har boligen for eksempel skråtak, kan et rundt vindu rett under der taket møtes på toppen, gi et flott, elegant preg!

rundt vindurundt vindu

Tilpass ditt runde vindu til dine behov!

Når du velger vinduer hos oss, kan du selv designe dine egne vinduer. Det betyr, at du legger inn dine størrelser i mål, og kan etterfølgende bestemme farge, materiale, glass og en rekke andre alternativer. På den måten, vet du at vinduet er spesialtilpasset ditt hus, dine behov og ikke minst din stil.

Et vindu i fastkarm betyr at hele vinduet er uten åpning. Fordelene med et fastkarmsvindu er at karmen gjerne er tynnere, som betyr ytterligere lysinnslipp. Det er ikke alltid nødvendig å kunne åpne alle vinduer. Dette er særlig hvis du bruker våre runde vinduer som en designfunksjon, heller enn å bruke det til lufting. Fastkarmsvinduer vil gjerne kombineres med andre vinduer som kan åpnes.