Sprossevinduer

Vinduer med sprosser, eller sprossevinduer, gir en tidløs sjarm til ethvert hjem med sitt karakteristiske rutemønster. Dersom du ønsker å gi boligen det lille ekstra, bør du vurdere disse vinduene! Utforsk våre ulike modeller med horisontale sprosser eller sprosser i kryss. 

 1. Sprossevindu

  Sprossevindu 1 fag 3 ruter

  fra kr 2 582
  Velg vindu
 2. Sprossevindu

  Sprossevindu 2 fag 6 ruter

  fra kr 4 079
  Velg vindu
 3. Sprossevindu

  Sprossevindu 3 fag 9 ruter

  fra kr 6 296
  Velg vindu
 4. Sprossevindu

  Sprossevindu 4 fag 12 ruter

  fra kr 7 962
  Velg vindu
 5. Sprossevindu med sprosse i topp

  Sprossevindu med sprosse i topp 1 fag 2 ruter

  fra kr 2 444
  Velg vindu
 6. Sprossevindu med sprosse i topp

  Sprossevindu med sprosse i topp 2 fag 4 ruter

  fra kr 4 352
  Velg vindu
 7. Sprossevindu med sprosse i topp

  Sprossevindu med sprosse i topp 3 fag 6 ruter

  fra kr 5 884
  Velg vindu
 8. Sprossevindu med sprosse i topp

  Sprossevindu med sprosse i topp 4 fag 8 ruter

  fra kr 7 415
  Velg vindu
 9. Sprossevindu

  Sprossevindu 1 fag 2 ruter

  Velg vindu
 10. Sprossevindu

  Sprossevindu 2 fag 4 ruter

  Velg vindu
 11. Sprossevindu

  Sprossevindu 3 fag 6 ruter

  Velg vindu
 12. Sprossevindu

  Sprossevindu 4 fag 8 ruter

  Velg vindu
 13. Sprossevindu med vannrett sprosse

  Sprossevindu med vannrett sprosse 1 fag 4 rute

  Velg vindu
 14. Sprossevindu med vannrett sprosse

  Sprossevindu med vannrett sprosse 2 fag 8 ruter

  Velg vindu
 15. Sprossevindu med vannrett sprosse

  Sprossevindu med vannrett sprosse 3 fag 12 ruter

  Velg vindu
 16. Sprossevindu med vannrett sprosse

  Sprossevindu med vannrett sprosse 4 fag 16 ruter

  Velg vindu
 17. Sprossevindu

  Sprossevindu 1 fag 6 ruter

  Velg vindu
 18. Sprossevindu

  Sprossevindu 2 fag 12 ruter

  Velg vindu
 19. Sprossevindu

  Sprossevindu 3 fag 18 ruter

  Velg vindu
 20. Sprossevindu

  Sprossevindu 4 fag 24 ruter

  Velg vindu
 21. Sprossevindu

  Sprossevindu 1 fag 8 ruter

  Velg vindu
 22. Sprossevindu

  Sprossevindu 2 fag 16 ruter

  Velg vindu
 23. Sprossevindu

  Sprossevindu 3 fag 24 ruter

  Velg vindu
 24. Sprossevindu

  Sprossevindu 4 fag 32 ruter

  Velg vindu
 25. Sprossevindu

  Sprossevindu 1 fag 4 ruter

  Velg vindu
 26. Sprossevindu

  Sprossevindu 2 fag 8 ruter

  Velg vindu
 27. Sprossevindu

  Sprossevindu 3 fag 12 ruter

  Velg vindu
 28. Sprossevindu

  Sprossevindu 4 fag 16 ruter - Kryss sprosser

  Velg vindu
 29. Sprossevindu

  Sprossevindu 3 fag 7 ruter

  Velg vindu
 30. Sprossevindu

  Sprossevindu 3 fag 9 ruter (4-1-4)

  Velg vindu
 31. Sprossevindu

  Sprossevindu 3 fag 13 ruter (6-1-6)

  Velg vindu

Hva er sprossevinduer?

Sprosser er en list i vindusruter som tradisjonelt ble brukt til å forsterke glassfelt og gjøre det mulig å produsere større vinduer. Sprossene deler et glassfelt inn i ulike deler. I dag er sprosser ikke nødvendig for produksjon, men fortsatt en favoritt for å få et klassisk og elegant design.

Avtagbare sprosser praktiske og fleksible

Når du velger vinduer og dører med sprosser hos Sparevinduer, leveres de nå som standard med avtagbare sprosser med mindre du ønsker annet.

Det har blant annet fordelen at du raskt og effektivt kan vaske glassene i dine vinduer. Det gir deg også muligheten til å med et enkelt klikk endre utseendet på din bolig, og gå fra hyggelig og idyllisk stil med sprosser til et mer strømlinjet og minimalistisk uttrykk uten sprosser.
Avtagbare sprosser øker fleksibiliteten din, her og nå, men også på sikt om du ønsker å selge din bolig.

De avtagbare sprossene er produsert i aluminium, med lang holdbarhet og er plassert på den utvendige siden av vinduet. Sprossene klikkes enkelt av, uten bruk av verktøy.

Sprossevinduer – en tradisjonell favoritt

Når du hører ordet sprossevinduer, ser du gjerne for deg et koselig, gammeldags hus i treverk, med stokkroser og et hvitmalt gjerde ut til veien – sjarm, romantikk og landlig idyll. Når den første gassproduksjonen startet i Norge på 1700-tallet, ble sprosser brukt for å kunne kombinere glassruter for større glassfasader. Men selv om dette ikke lenger er nødvendig, er det fortsatt mulig å få vinduer med sprosser for å få det samme, romantiske uttrykket også i moderne hjem.

Hos Sparevinduer kan du få nye sprossevinduer som alle kommer med moderne fordeler som man ønsker fra nye vinduer, som bedre isolering og levetid. Dette er fordi vi tilbyr pålimte sprosser. Dermed kan du få vinduer med et moderne komfortnivå uten å gå på kompromiss med vinduenes utseende, hvis du ønsker et klassisk og vakkert design.

For et elegant preg på husets fasade, anbefaler vi at du også sjekker ut stalldører eller doble ytterdører som kan stå i stil med sprosse-detaljene til hjemmets vindu. Slik kan du få et landlig og elegant preg som er gjennomført i alle detaljer på fasaden. Dersom du ønsker veiledning til hvilke produkter som passer sammen, kan du kontakte oss via telefon, live chat eller e-post for våre beste råd og tips.

Energisprosser i ulike størrelser

For våre vindu med sprosser kan du velge mellom ulike sprossetyper. Vi tilbyr nemlig energisprosser på 25, 42 og 60 mm. Våre energisprosser er en moderne løsning hvor sprossen er limt på glasset. Dette gir en bedre isolering enn gjennomgående sprosser som går gjennom glassruten som er skåret opp i mindre glassenheter. Med energisprosser får du det samme, tradisjonelle uttrykket uten at det går på bekostning av vinduets kvalitet og isoleringsverdi.

Valg av materiale til sprossevinduer

Når du kjøper nye vindu med sprosser her hos Sparevinduer, har du mulighet for å velge mellom tre ulike materialer som alle har sine egne fordeler og spesifikasjoner:


Sprossevinduer i tre

Eldre vinduer er ofte produsert av tre, og mange velger også å kjøpe nye sprossevinduer i tre for å bevare husets originale utseende. 

Alle trevinduer hos Sparevinduer er fremstillet i kjernetre av en høy kvalitet. Det betyr blant annet at de har en høy kjerneprosent, hvilket sikrer at de kan stå imot påkjenninger fra vær og vind i mange år uten problem. Dessuten er tre også det rimeligste alternativet fra våre tre materiale. Velger du vinduer i tre må du dog være forberedt på at de vil kreve litt vedlikehold. Blant annet må den utvendige delen av vinduene males med noen års mellomrom.

Sprossevinduer i tre/alu

Kombinasjonen av tre og aluminium er et moderne alternativ som etter hvert har blitt det foretrukne vindusmaterialet i Norge. Vinduer i tre/alu er trevinduer som er bekledd med en tynn liste av aluminium på yttersiden. Listen av aluminium beskytter vinduets ytterside, hvilket betyr at de blir utsatt for mindre slit fra vind og vær. Dette betyr også at de trenger mindre vedlikehold enn trevinduer.

Vinduer i tre/alu bruker kun aluminium på yttersiden og har dermed fortsatt en klassisk treprofil på innsiden. Dette betyr at den innvendige siden av vinduet bevarer det klassiske utseendet som passer godt til hus med sprossevinduer.

Sprossevinduer i plast

Du har også mulighet for å kjøpe våre sprossevinduer i plast. Disse vinduene blir produsert i det motstandsdyktige materiale PVC. Det krever ikke vedlikehold og kan enkelt bare tørkes av med en fuktig klut dersom vinduene skulle bli skitne.

Vinduer i plast passer særlig godt til moderne boliger, men de kan også brukes i eldre bygninger. Dette har i de siste år blitt et populært alternativ ettersom PVC-materialet kan holde seg i hundrevis av år og kan resirkuleres opptil syv ganger.

Design dine egne vinduer med sprosser

Her hos Sparevinduer kan du velge og utforme sprossevinduer etter dine behov og preferanser. Først av alt kan du bestemme antall fag og ruter, hvor vi tilbyr alt fra ett fag med to ruter opptil fire fag og 32 ruter. Dermed er det kun fantasien som setter grenser for hvordan dine nye vinduer skal se ut. Og det å velge modell er bare første steg!

Når du har funnet ditt foretrukne produkt, kan du enkelt tilpasse det. Først av alt kan du skrive inn ønsket bredde og høyde dersom du trenger spesialmål. Du kan også endre detaljer som:

 • Materialtype (tre, tre/alu-kombinasjon eller PVC)
 • Glassdesign (klart, frostet, cotswold eller crepi)
 • Innvendig og utvendig farge
 • Sprossetype (størrelse) med mer

Etter hvert som du gjør endringer vil du se at prisen hele tiden oppdaterer seg i sanntid for å vise prisen for ditt spesialdesignede vindu. Slik får du ingen overraskelser i kassen og vet akkurat hva du betaler for. Skriv inn hvor mange vinduer du ønsker med samme spesifikasjoner og legg de til i handlekurven. Når du har plassert din bestilling starter vi produksjonen av dine nye vindu og leverer de hjem til deg så snart det er mulig. Forventet leveringstid kan du også se mens du gjør endringer i produktet.

Vi ønsker å gjøre det så enkelt som mulig for deg å finne og design vinduer og dører som passer akkurat dine behov og ønsker. Mulighetene er mange og kan gi hjemmet ditt et helt spesielt, personlig preg. Dersom du ønsker veiledning gjennom prosessen eller har noen spørsmål, er det bare til å ta kontakt for mer informasjon.

Sånn finner du prisen på de billige sprossevinduene dine

Er du på jakt etter et sprossevindu kan du enkelt finne det her. Inntast de aktuelle målene og beslutt deg for diverse spesifikasjoner – ett vindu av gangen. Så ser du enkelt prisberegningen pr stk. og kan deretter gå videre til bestilling.
Det er verdt å være oppmerksom på at valgene dine kan påvirke den endelige prisen på sprossevinduet ditt mye. Du har for eksempel mulighet for å ta mange valg som sparer deg penger når du setter sammen vinduene dine.

Prismatch på sprossevinduer

Viste du forøvrig at vi hos Sparevinduer tilbyr prismatch? Det betyr at vi løpende sjekker prisene våre så vi alltid kan gi deg den beste prisen. Skulle du – imot forventning – finne f.eks. billige sprossevinduer et annet sted, så matcher vi prisen. Sprossevinduer selges i alle prisklasser, men du får alltid den beste prisen når du velger å handle hos Sparevinduer.

Les evt. også om sidehengslede vinduer eller toppstyrte vinduer – hos oss finner du alle gjengse former for vinduer og dører.

Hvorfor kjøpe vinduer fra Sparevinduer

Vi i Sparevinduer tilbyr naturligvis også mye annet enn sprossevinduer. I utvalget vårt kan du finne alt fra skyvedører til skråvinduer og mye mer. Slik kan du kombinere ulike produkt og enkelt finne alt du trenger til hjemmets fasade og innvendige behov for vinduer og dører.

Det å kjøpe dørene og vinduene dine hos Sparvinduer kommer med en rekke fordeler. I tillegg til at våre dører er rimelige, er de også energi- og CE-merkede. Vi leverer også direkte til deg fra vår egen fabrikk. Og ettersom vi har så stor tro på våre egne produkter og kvalitet, tilbyr vi hele opptil 12 års garanti.

Ønsker du å vite mer? Ring oss på telefon 66 90 03 03 eller send en e-post til post@sparevinduer.no å få personlig veiledning fra våre eksperter.

Ofte stilte spørsmål

 • Hva er et sprossevindu?

  Et sprossevindu er et klassisk og sjarmerende vindu som kan være delt opp i flere fag og felter.
 • Hvilke hustyper passer et sprossevindu til?

  Et sprossevindu er et klassisk og sjarmerende vindu som kan være delt opp i flere fag og felter.
 • Hva koster sprossevinduer?

  Sprossevinduer varierer mye i pris da det avhenger av hvilket materiale du velger, størrelse, farger og antall fag og felter. Du kan se våre priser her. Finn ønsket vindu, fyll inn dine mål og valg, se med engang din pris.
 • Hvordan måler jeg opp til nye vinduer og dører?

  Hos Sparevinduer har vi laget en oppmålingsguide. Du kan finne den her.