Glassfasader

Glassfasader er perfekt dersom du skal bygge en utestue, vinterstue eller en «vegg av glass» hjemme. Fasader av glass er moderne og slipper inn masse naturlig sollys. Kontakt oss, så vil du få hjelp med å personlig tilpasse dine glassfasader. 

Lys opp hjemme med glassfasade

En glassfasade kan ses på som et vindu som strekker seg fra gulv til tak og gjerne kombineres i bredden for å skape en «vegg av glass» eller et større åpent område for god utsikt ut og innslipp av naturlig lys inn.

Fasaden kan bestå av kun glass som et stort vindu, eller komme med litt fylling.

Et glassparti eller en glassfasade kan være en riktig god løsning for å blant annet få mer lys inn i hjemmet, skape mer plass ved å utvide et mindre oppholdssted eller innglassere en terrasse til et koselig uterom.

Uansett hvilke planer du har for dine glassparti, kan våre modeller og muligheter for personlig tilpasning la deg skape ditt drømmedesign akkurat etter dine mål og ønsker.


Skap det du ønsker med Sparevinduer

Våre glassfasader kommer i mange ulike modeller, med ulikt antall ruter samt eventuell fylling og åpning. Hos oss i Sparevinduer kan du starte med å velge hvilken modell du foretrekker og så åpne denne modellen for å gjøre videre tilpasning etter egne ønsker og behov. Vi tilbyr nemlig muligheten for personlig design hvor du kan legge inn og endre blant annet:

 • Bredde og høyde etter egne mål
 • Ønsket materialtype av tre, tre/alu eller PVC
 • Ønsket glass og glassdesign
 • Designdetaljer som farge, profil og list
 • Eventuelle tilbehør med mer

Takket være våre enkle valgmuligheter for skreddersydde mål og tilleggsvalg, kan du skape glassfasader som passer akkurat dine ønsker og behov. En glassfasade dekker vanligvis hele vegghøyden, men du kan også velge å inkludere litt høyde fra gulv til vindu starter ved hjelp av å legge inn de eksakte målene du ønsker eller kombinere fasaden med andre modeller som noen balkongdører eller sidefelter.

Dersom du ønsker flere av samme glassfasade etter samme mål og design, kan du velge antall og legge dem til i handlekurven i ett. Dersom du ønsker å bruke flere forskjellige typer av glassfasader gjør du én ferdig om gangen. Etter hvert som du gjør eventuelle endringer vil du se at prisen oppdateres med en gang for å reflektere totalprisen som inkluderer alt av tilleggsvalg. Du vil også kunne se forventet leveringstid under prisen.


vinduer til utestuevinduer til utestue

Hva trenger du til utestuen din?

Naturligvis vil det du trenger avhenge av hvordan du ønsker å utforme din utestue - derfor tilbyr vi flere ulike produkter slik at du kan designe din utestue etter din smak og dine behov. Dersom du skal bytte ut vinduer eller dører på din utestue, eller bygge en helt ny, tilbyr vi et bredt utvalg av produkter til rimelige priser.

Du vil bli oppmerksom på at prisen endrer seg når du designer dine nye vinduer eller dør, slik at du unngår noen prismessige overraskelser.

Vinduer til utestue 

Hos Sparevinduer tilbyr vi glassfasader som gir deg den moderne og åpne utestuen. Her har vi glassfasader som ikke kan åpnes, eller vindu til glassfasade med én eller to åpninger. Det kan anbefales å å både ha glassfasader med og uten åpninger.

For eksempel tilbyr vi glassfasade med én rute eller glassfasade med to ruter med åpning. Ønsker du å lage en "vegg av glass" kan du kombinere glassfasader med én rute, sammen med glassfasader med vindusåpning til utlufting.


Dører til utestue 

Heve Skyvedør

En heve skyvedør er en skyvedør som heves litt og skyves til siden. En skyvedør er svært plasseffektiv på den måten at den ikke tar noen verdifull plass verken innenfor eller utenfor din utestue. Denne døren vil være ideelt for å få den åpne følelsen ut til din hage eller dine omgivelser.

Enkel balkongdør

En enkel balkongdør, eller verandadør, er en dør som gir deg en enkel adgang til din utestue. Hos sparevinduer har vi flere ulike modeller av balkongdører - både med og uten ruter, og med og uten fyllinger. For eksempel, dersom du designer din utestue med én rute glassfasader, kan det anbefales en balkongdør med én rute, slik at det står i stil med den åpne glassfasaden.

Dobbel balkongdør

En dobbel balkongdør er veldig populært i norske hjem gir den herskapelige følelsen, og kan gi din utestue et elegant preg. Vi kan anbefale en dobbel balkongdør som går utover, slik at den ikke tar opp plass innenfor. Den doble balkongdøren kan holdes åpnes på en varm sommerdag slik at du kan trekke inn hagens omgivelser og den friske luften.

Ofte stilte spørsmål

 • Hva brukes glassfasader til? 

  Glassfasader kan brukes til blant annet utestue, hagestue, vinterhage eller orangeri. Glasspartiene kan både stå alene i veggen eller bygges sammen til et større parti. Her er det kun fantasien som setter grenser.

 • Kan jeg selv bestemme målene på min glassfasade? 

  Ja, alle våre glassfasader lages i spesialmål. Dette betyr at de produseres etter dine mål og ønsker så du kan få akkurat det du drømmer om. Glassfasader settes ofte sammen med en av våre dører for at få en komplett utestue.

 • Hva burde jeg være oppmerksom på når jeg vil kjøpe glassfasade?

  Hvis du vurderer å kjøpe glassfasader burde du blant annet være oppmerksom på valget av både dør og glassfasade, for å sjekke at sammensetningen gir mening og passer sammen. I tillegg burde du være oppmerksom på blant annet fargevalg, takkonstruksjonen og husets oppbygging.