Dører

Dører

På utkikk etter en ytterdør eller dobbel balkongdør i høy kvalitet til en fornuftig pris? Da er du kommet til rett sted! På denne siden får du en oversikt over alle våre dører.

Finn og velg dine dører her Se mer om våre dører

Hva burde man tenke på ved bestilling av en ny dør?

Ved bestilling av dør og vindu er det viktig å tenke gjennom hva du er på utkikk etter og har behov for. Størrelse samt ønsket materiale, åpningsretning og design er alt viktig å være klar over. Den nye døren må passe til sin funksjon og plassering, samt estetisk.

En essensiell del av ethvert hjem

Dører er en grunnleggende del av enhver bolig. Ytterdører skaper grenser og overganger fra et rom til et annet eller til verden utenfor hjemmets rammer. En dør skal kunne gi alt fra en varm velkomst til privatliv og sikkerhet.

Hos oss kan du finne et spesielt rikt og stort utvalg av eksklusive så vel som rimelige dører til utvendig bruk. Her vil vi gi deg en oversikt over de ulike valgmulighetene du har og hensyn du burde ta i betraktning ved valg av din nye dør, samt våre beste tips for at du kan velge det beste for dine behov.

Gi et godt førsteinntrykk!

Ytterdøren din er det gjestene dine møter først, og det første du berører når du kommer hjem. En funksjonell ytterdør med et innbydende utseende kan derfor bety veldig mye for hvor fornøyd du er med hjemmet ditt. Vi tilbyr en rekke ulike inngangsdører – med en mengde ulike design og funksjoner.

Våre ytterdører kommer som single dører og som dobbeltdør. Dobbeltdørers popularitet øker som følge av det herskapelige og klassiske preget doble dører skaper, samt den gode funksjonen en større inngangsdør gir. Uansett hva du er på utkikk etter kan du skreddersy ytterdøren spesialtilpasset deg og ditt hjem. Kvaliteten og holdbarheten til våre ytterdører er av høyeste standard, og passer derfor svært godt til det norske klimaet og norske hjem.Hvilke egenskaper burde du forvente av en dør?

Vet du hva du burde forvente av din nye dør? Svarene på dette spørsmålet kan virke opplagte, men det er viktig å alltid ha som hovedfokus. Når man begynner å lete kan det nemlig være enkelt å la seg bli avledet av mindre viktige detaljer. Men uansett hvilke unike og nymoderne funksjoner en dør kan tilby, burde følgende punkter alltid være hovedprioritet:

 • Høy kvalitet

  En ytterdør skal først og fremst beskytte deg mot alt fra regn til vind, kulde og uvedkommende. Den skal isolere og være sikker. Inneklimaet og støynivået skal ikke være noe problem med døren lukket, og du skal føle deg sikker på at enhver dør gjør sin funksjon. Det er derfor viktig å velge en dør av høy kvalitet med et materiale som passer dine behov. Dørens plassering og funksjon har her mye å si, da en dør til baderommet ikke vil trenge akkurat de samme spesifikasjonene som en ytterdør.

 • Utseende

  Dørens kvalitet og funksjon burde være en selvfølge. Deretter skal det også se bra ut. En dør er portalen inn i et rom og skal gi deg en god følelse når du entrer den. En ny dør burde selvfølgelig også stilmessig passe inn med omgivelsene og det som allerede finnes i hjemmet. Det er derfor det er så mange modeller å velge mellom. Igjen er det viktig å tenke på plassering og funksjon også når det kommer til dørens utseende.

 • Pris

  Sist, men ikke minst, er pris en viktig faktor i enhver investering som det å kjøpe en ny dør. Du vil selvfølgelig ha mest mulig for pengene dine og finne en løsning som passer til budsjettet ditt. Det er derfor vi driver så kostnadseffektivt og billig som mulig, med færrest mulig ledd mellom produsent og forbruker. Det å kjøpe dører på nett reduserer prisen ettersom vi sparer en rekke kostnader. Når du tenker økonomi, må du også huske å ikke bare tenke på salgsprisen, men også legge til grunn dørens vedlikeholdsbehov og holdbarhet.Valg av materiale for din nye dør

Når du skal kjøpe nye dører og vinduer, må du tenke over hvilket materiale du ønsker at de skal produseres i. Du har nemlig flere muligheter å velge mellom for de fleste modeller. Her hos Sparevinduer tilbyr vi i det fleste tilfeller alternativet mellom tre materialer:

 • Tre

  Tredørene du får fra Sparevinduer er laget av kvistfri furu. Dette er kongen av nordisk byggemateriale og blant annet samme materiale som stavkirkene ble bygget av. Det aller beste tremateriale er saktevoksende furu som vi kan finne i Sverige og Finland. Det gir tettere årringer som samtidig gir økt hardhet, med en naturlig motstandskraft mot vær, vind og fuktighet. 

  Med sitt høye innhold av harpiks, er furumaterialet praktisk talt selvimpregnerende, men tre trenger selvfølgelig vedlikehold. Det etterbehandles med olje- eller vannbaserte produkter og må males om etter en tid.

 • Tre/aluminium

  Vårt andre materialvalg er en kombinasjon av tre og aluminium. Dører i dette materialet kommer med en aluminiumskledd utside og tre på innsiden. Du kan da nyte synet av et rent naturprodukt innenfra, mens det på utsiden er særdeles godt beskyttet og vedlikeholdsfritt. Dørene våre i aluminium er også CE-merkede.

 • PVC

  Tredje og siste materiale vi tilbyr er polyvinylklorid – et vedlikeholdsfritt og energibesparende alternativ. En PVC-dør passer aller best for de som ikke er glad i vedlikehold. I tillegg til fremragende egenskaper for beskyttelse mot vær og vind, regnes den som ekstremt miljøvennlig. Mens en ytterdør av tre kanskje må skiftes etter 30 år, kan PVC-materialet i prinsippet holde seg i hundrevis av år. Det er også godt egnet for gjenvinning og kan resirkuleres opptil syv ganger.Ulike typer ytterdører 

De fleste hjem trenger flere dører, men det betyr ikke at de alle trenger å være like. De ulike dørene i hjemmet ditt kan nemlig ha veldig ulike funksjoner, noe som kan gjenspeiles i dørens utseende og detaljer. Her hos Sparevinduer finner du dørmodeller som passer til ulike fasader. Det finnes selvfølgelig ingen regler for hva som må plasseres hvor, men det er noen ting det kan være greit å tenke over.

Når du inviterer noen til ditt hjem, er det fint å gi et godt førsteinntrykk. Derfor burde du velge den riktige inngangsdøren. Dersom det er plass, kan doble ytterdører gi et utrolig flott uttrykk utenfra. Inngangsdører og balkongdører med glassparti er også et populært alternativ for å slippe inn litt ekstra lys hjemme og ha mer utsikt ut.

Modeller som stalldører og doble dører kan også fås med glass i. Disse er spesielt populære hvis du ønsker å åpne rom mere opp og få mer lys inn i huset. I rom med mindre plass kan skyvedører også være et godt alternativ for en utgang til hage, terrasse eller andre uteområder. Våre flotte skyvedører tar lite plass, er funksjonelle og praktiske å bruke, og gir et moderne look til ditt hjem.


Andre valg

Du må selvfølgelig ta beslutninger vedrørende farger, dører med karm, grep og låsesystem når du bestiller. Vi har også annet ekstrautstyr du kan vurdere. Ønsker du for eksempel ventiler i døren?De forskjellige dørene

Av våre produkter har vi valgt en klassifisering som følger under.

 • Ytterdører

  Den vanlige ytterdøren passer de fleste steder. Men ut fra størrelsen på døråpningen eller spesielle ønsker, har vi alternativer.

 • Doble dører

  Er det god bredde, gjør det seg godt med doble ytterdører. Praktisk er et også hvis det er store ting som skal inn eller ut. Som de fleste andre dørene våre, er det du som velger om de skal slå innover eller utover. Utoverslående dobbeltdører velges helst der det er liten plass på innsiden.

 • Platedører

  De solide platedører egner seg for hytter og kjellere. De er særlig gode på isolasjon, og må ikke forveksles med bod-dører eller andre uisolerte dører som kan likne.

  En platedør kjennetegnes med flere lags konstruksjon, også kalt «sandwich-konstruksjon». Den starter med en aluminiumsplate som skal sikre stabilitet. Rammen lages i massivt tre og utvendig bekles den med en HDF-plate. Mellom lagene er det fylt med isolasjonsmateriale.

 • Stalldører

  En stalldør er et spennende alternativ. Den kalles også halvdør, ettersom den kommer i en øvre og en nedre del som kan åpnes eller lukkes separat. Den passer godt når du trenger en utlufting. Hvis det er små barn i huset eller kjæledyr som slett ikke bør utsettes for den åpne dørs fristelse, lar du den nederste delen stå lukket. Med et glassfelt i den øvre delen, fungerer stalldøra utmerket som vindu.

  Mange velger stalldøra som hyttedør, men den kan selvfølgelig prege andre utganger. Du vil være glad for ei stalldør dersom du kommer til ei nedsnødd hytte. Da kan du komme deg inn gjennom den øvre deler og sette på litt varme og ta en kopp kaffe, før du begynner snøryddingen. Merk at stalldørene kan kun åpnes utover.

 • Ytterdørpartier

  For ytterdører kan du kjøpe helle yttterdørpartier, altså dør med sidefelt inkludert. Vi har også andre dørtyper, som dører til anneks, lyd og branndører, og gjerder og levegger. I vårt utvalg av dører finner du også alt om dører og karmer, det du da kun trenger selv å skaffe er utvendig vegg kledning og det du trenger av spiker og skruer.

 • Sidefelt

  Sidefelt utfyller døråpningen. Den kan gi ekstra lys og ekstra luft i boligen. Den passer også godt sammen med en stalldør eller en balkongdør. Du velger selv om du vil ha sprosser.


Dører på mål

Vi har et stort antall av standardmål vi kan levere på mellom fem og ti virkedager. Men du kan også få dører etter egne mål. Har du spesielle mål er det bare å finne fram måleutstyr og blyant. Merk at du måler den utvendige karmbredden og ikke modulbredden. Mål høyde og bredde ulike steder, og noter dimensjoner. Deretter trekker du fra to centimeter som beregnes å gå bort på grunn av fug. Deretter kan du bestille dører på mål i vår nettbutikk. Bestill dører i dag, så er du klar til montering!Finn ditt nye inngangsparti og inngangsdør her

Byd gjestene dine velkommen med en flott inngangsdør fra Sparevinduer. Vi er spesialister i ytterdører og tilbyr et stort utvalg av farger og design, uansett om du ønsker en ytterdør med sidefelt, dobbel ytterdør eller et ytterdør med glass.

Har du en mørk entre kan du med fordel velge å tilføre et sidefelt til hoveddøren din, for å åpne opp for daglyset og på den måten skape et lysere inngangsparti. Har du ikke mulighet for et sidefelt til ytterdøren din kan du velge en ytterdør med glass for å skape en lys og vennlig inngang.

Vi produserer etter dine ønsker og behov, så du kan finne den helt rette løsningen til din bolig.


Mer informasjon

Les om våre mest populære produkter og orienter deg om våre tjenester. I produktbeskrivelsene finner du teknisk info, samt tips og inspirasjon. Du vil da få nok informasjon til å finne den døra som vil passe best, og velger riktig.

Du kan selvfølgelig også kontakte vårt kundesenter direkte. Vi snakker mer enn gjerne om nye dører eller vinduer.

Hos Sparevinduer kan du også bestille dører fra lager, samt mange former for dører etter mål – fra terrassedører, kjellerdører og boddører til ytterdører og stalldører. Vi fører derfor også mange forskjellige ytterdører/utgangsdører med glass.

Bestill dører etter dine mål

I våre lagervarer kan du finne dører i standardmål, men du kan også designe en dør etter dine eksakte mål og behov. Skriv inn ønsket bredde og høyde (utvendige karmmål) og design døren som du ønsker ved å endre materiale, farge, åpningsretning osv. Dersom du trenger hjelp i prosessen, er det bare til å ta kontakt.

Vi er eksperter på dører og vinduer og vet at det å bytte dem ut kan føles ut som en stor oppgave. Det trenger det imidlertid ikke å være, da du kan få hjelp fra ekspertene selv. Vi gleder oss til å hjelpe deg med dine spennende prosjekt.

Når vi har Black Week, er det alltid gode penger å spare. Er du interessert i å vite mer om vår Black Week-kampanje? Da kan du gjøre det her: Black Week/Friday - vinduer og dører

Spesielle ønsker?

Hos Sparevinduer finner du et bredt utvalg av dører, men fant du allikevel ikke det du søkte etter? Vi kan produsere nesten alt, så nøl ikke med å ta kontakt med oss med dine ønsker.

HUSK: Det er mange fordeler ved å kjøpe dørene dine hos Sparvinduer. I tillegg til at våre dører er billige, er de også energi- og CE-merkede, og vi leverer direkte til deg fra vår egen fabrikk – uten dyre mellomledd.

Ring til oss på telefon 66 90 03 03 eller send en epost til post@sparevinduer.no å få et tilbud.