Trygg E-handel

Nettbutikk siden 2007

10 års garanti

Lagervarer leveres fra 5 dager

+200 000 kunder

Dører

Ytterdører, ute- eller inngangsdører fra Sparevinduer gir ditt hus en flott og elegant inngang. Har du en liten entré, eller ønsker du ekstra lys, kan du med fordel montere en glassdør å rommet vil virke større.

Du finner enkelt frem til prisen på dine produkter – velg produkttype og materialevalg - fx aluminium - og utfyll dine spesifikasjoner, så vil du se din pris og rabatt.

Dører

Utvendige og innendørs dører er en grunnleggende del av et hus eller en leilighets beskaffenhet. Det er selvfølgelig helt åpenbare grunner til det. Inner- og ytterdører skaper grenser og overganger fra et rom til et annet eller til veien ut i det fri. Hos Sparevinduer spesialiserer vi oss på ytterdørene.

Hos oss kan du se et spesielt rikt og stort utvalg av så vel eksklusive som billige ytterdører. Når du inviterer noen til ditt hjem, er det fint å gi et godt førsteinntrykk. Det er derfor du skal gjøre deg flid med å velge den riktige inngangsdøren.

I det følgende vil vi gi deg en oversikt over de valgmuligheter du har og de hensyn du bør ta i betraktning. Det inkluderer også alle mulig triks og tips slik at du ender opp med å velge riktig.

Men først kan du spørre deg:Hvilke egenskaper forventer jeg av en dør?

Hvilke egenskaper forventer jeg av en dør? Svarene kan virke opplagte, men det er greit å ha de godt framme i bevisstheten når du kjøper Ikke la deg avlede av mindre viktige detaljer. De fleste kommer da opp med følgende punkter:

 • Kvalitet

  Døren skal først og siste beskytte deg mot regn, vind og kulde. Den skal isolere. Hadde vi ikke hatt behov for å forlate eller tre inn i våre hjem ganske regelmessig, ville det vært best med bare vegger. En dør skal tilnærmelsesvis oppfylle veggens funksjon, det vil si redusere varmetap. Lenger ned går vi i detalj om de forskjellige materialene og hvilke metoder som brukes for å holde det tett og forhindre varmetap.

 • Utseende

  Deretter skal det se bra ut. Døra er portalen inn i ditt hjem. Ei pen dør skaper hjemmehygge og gir deg en god følelse når du kommer. Hvis du får besøk er også døren din det første som ønsker dem velkommen. Ei ny dør bør selvfølgelig også stilmessig passe inn med omgivelsene. Det er derfor det er så mange modeller å velge mellom. Men du bør selvfølgelig ikke velge utseende framfor kvalitet. Prøv å finne den rette kombinasjonen som oppfyller begge behov på en tilfredsstillende måte. Dører med et vindu eller flere blir som regel ikke feil.

 • Pris

  Det er ikke så mange som sier at prisen ikke betyr noe. Vi går ut fra at du vil ha mest mulig dør for pengene. Det er derfor vi driver så kostnadseffektivt og billig som mulig, med færrest mulig ledd mellom produsent og forbruker. Dører på nett er et virkemiddel som reduserer prisen ettersom vi sparer kostnader til lokale. Når du tenker økonomi, bør du også legge til grunn dørens vedlikeholdsbehov og holdbarhet.Hvilket materiale skal jeg velge?

For de fleste produkter har vi alternativene

 • Tre

  Tredørene du får fra Sparevinduer er laget av kvistfri furu. Dette er kongen av nordisk byggemateriale. Det er dette stavkirkene ble bygget av. Og noen av dem har stått i hundrevis av år. Det aller beste er saktevoksende furu som vi kan finne i Sverige og Finland. Det gir tettere årringer som samtidig gir økt hardhet. Disse har en naturlig motstandskraft mot vær, vind og fuktighet. Med sitt høye innhold av harpiks, er furumaterialet praktisk talt selvimpregnerende.

  Tre trenger selvfølgelig vedlikehold. Det etterbehandles med olje- eller vannbaserte produkter. Spør oss gjerne råd.

 • Aluminium/tre

  En tre/aluminiumsdør har en aluminiumkledd utside, og tre på innsiden. Du nyter godt av synet av et rent naturprodukt innenfra, men det på utsiden er særdeles godt beskyttet og vedlikeholdsfritt.

 • PVC

  En PVC-dør passer kanskje aller best for deg som ikke er glad i vedlikehold. I tillegg til fremragende egenskaper for beskyttelse mot vær og vind, regnes den som ekstremt miljøvennlig. Mens ei utvendig tredør kanskje må skiftes etter 30 år, kan PVC-materialet i prinsippet holde seg i hundrevis av år. Det er også godt egnet for gjenvinning. Det kan resirkuleres opptil sju ganger.Vinduer

Vinduer sørger for lys i hjemmet. Også en strime av dagslys som trenger gjennom døra er kilde til trivsel. Det er mange ulike kombinasjoner med ruter og fyllinger. En fylling er de deler av døren hvor det ikke er ruter. Jo større del av døra som er dekket med ruter, desto mer lys. Men det er avgjørende at et vindu i døren ikke gjør at varmen forsvinner ut. Våre dører leveres med tolags super lavenergi ruter. De to lagene sørger for at minst mulig varme slipper ut og at kulda ikke slipper inn. I tall betyr det et varmetap på 1,2 w/M2/K. Måleverdien for varmetap kaller vi U. Du har muligheten til å sette inn en trelags rute for ytterligere isolering, med en Ug på ca 0,8 w/M2/K.

Du har også valget mellom forskjellige glasstyper. Vår standard er super lavenergiglass, utarbeider som nevnt for minst mulig varmetap. Den er utstyrt med en «varmkant» som minsker risikoen for innvendig kondens langs kantene. I tillegg fører vi modellene Cotswold med riller og den mer matte Satatino i vårt utvalg av glass.

Hvis du bor i et trafikkutsatt område, kan du ha behov for ekstra lydisolering. Vår spesielle lydglassrute består av to lag med forskjellig tykkelse. Det reduserer lyden som kommer utenfra med nærmere 50 %. Merk deg at hvis du setter inn ventiler i døren, vil du miste effekten av lydglassdøren. Lydglass leveres ikke til Sabatino og Cotswold ruter. Hvis vinduet knuses kan de små bitene som blir spredt utover gi en risiko for skader. Dersom du føler du er utsatt, kan du velge å sette inn laminert sikkerhetsglass. Lamineringen hindrer at glasset spres ved knusing, ettersom det sitter igjen i laminat-folien.

Men hvis det passer best for deg med massive fyllingsdører, har vi også det. Se alle våre vinduer her.


Andre valg

Du må selvfølgelig ta beslutninger vedrørende farger, dører med karm, grep og låsesystem når du bestiller. Vi har også annet ekstrautstyr du kan vurdere. Ønsker du for eksempel ventiler i døren?De forskjellige dørene

Av våre produkter har vi valgt en klassifisering som følger under.

 • Ytterdører

  Den vanlige ytterdøren passer de fleste steder. Men ut fra størrelsen på døråpningen eller spesielle ønsker, har vi alternativer.

 • Doble dører

  Er det god bredde, gjør det seg godt med doble ytterdører. Praktisk er et også hvis det er store ting som skal inn eller ut. Som de fleste andre dørene våre, er det du som velger om de skal slå innover eller utover. Utoverslående dobbeltdører velges helst der det er liten plass på innsiden.

 • Platedører

  De solide platedører egner seg for hytter og kjellere. De er særlig gode på isolasjon, og må ikke forveksles med bod-dører eller andre uisolerte dører som kan likne.

  En platedør kjennetegnes med flere lags konstruksjon, også kalt «sandwich-konstruksjon». Den starter med en aluminiumsplate som skal sikre stabilitet. Rammen lages i massivt tre og utvendig bekles den med en HDF-plate. Mellom lagene er det fylt med isolasjonsmateriale.

 • Stalldører

  En stalldør er et spennende alternativ. Den kalles også halvdør, ettersom den kommer i en øvre og en nedre del som kan åpnes eller lukkes separat. Den passer godt når du trenger en utlufting. Hvis det er små barn i huset eller kjæledyr som slett ikke bør utsettes for den åpne dørs fristelse, lar du den nederste delen stå lukket. Med et glassfelt i den øvre delen, fungerer stalldøra utmerket som vindu.

  Mange velger stalldøra som hyttedør, men den kan selvfølgelig prege andre utganger. Du vil være glad for ei stalldør dersom du kommer til ei nedsnødd hytte. Da kan du komme deg inn gjennom den øvre deler og sette på litt varme og ta en kopp kaffe, før du begynner snøryddingen. Merk at stalldørene kan kun åpnes utover.

 • Ytterdørpartier

  For ytterdører kan du kjøpe helle yttterdørpartier, altså dør med sidefelt inkludert. Vi har også andre dørtyper, som dører til anneks, lyd og branndører, og gjerder og levegger. I vårt utvalg av dører finner du også alt om dører og karmer, det du da kun trenger selv å skaffe er utvendig vegg kledning og det du trenger av spiker og skruer.

 • Sidefelt

  Sidefelt utfyller døråpningen. Den kan gi ekstra lys og ekstra luft i boligen. Den passer også godt sammen med en stalldør eller en balkongdør. Du velger selv om du vil ha sprosser.


Dører på mål

Vi har et stort antall av standardmål vi kan levere på mellom fem og ti virkedager. Men du kan også få dører etter egne mål. Har du spesielle mål er det bare å finne fram måleutstyr og blyant. Merk at du måler den utvendige karmbredden og ikke modulbredden. Mål høyde og bredde ulike steder, og noter dimensjoner. Deretter trekker du fra to centimeter som beregnes å gå bort på grunn av fug. Deretter kan du bestille dører på mål i vår nettbutikk. Bestill dører i dag, så er du klar til montering!Finn ditt nye inngangsparti og inngangsdør her

Byd gjestene dine velkommen med en flott inngangsdør fra Sparevinduer. Vi er spesialister i ytterdører og tilbyr et stort utvalg av farger og design, uansett om du ønsker en ytterdør med sidefelt, dobbel ytterdør eller et ytterdør med glass.

Har du en mørk entre kan du med fordel velge å tilføre et sidefelt til hoveddøren din, for å åpne opp for daglyset og på den måten skape et lysere inngangsparti. Har du ikke mulighet for et sidefelt til ytterdøren din kan du velge en ytterdør med glass for å skape en lys og vennlig inngang.

Vi produserer etter dine ønsker og behov, så du kan finne den helt rette løsningen til din bolig.


Mer informasjon

Les om våre mest populære produkter og orienter deg om våre tjenester. I produktbeskrivelsene finner du teknisk info, samt tips og inspirasjon. Du vil da få nok informasjon til å finne den døra som vil passe best, og velger riktig.

Du kan selvfølgelig også kontakte vårt kundesenter direkte. Vi snakker mer enn gjerne om nye dører eller vinduer.

Hos Sparevinduer kan du også bestille dører fra lager, samt mange former for dører etter mål – fra terrassedører, kjellerdører og boddører til ytterdører og stalldører. Vi fører derfor også mange forskjellige ytterdører/utgangsdører med glass.

Spesielle ønsker?

Hos Sparevinduer finner du et bredt utvalg av dører, men fant du allikevel ikke det du søkte etter? Vi kan produsere nesten alt, så nøl ikke med å ta kontakt med oss med dine ønsker.

HUSK: Det er mange fordeler ved å kjøpe dørene dine hos Sparvinduer. I tillegg til at våre dører er billige, er de også energi- og CE-merkede, og vi leverer direkte til deg fra vår egen fabrikk – uten dyre mellomledd.

Ring til oss på telefon 66 90 03 03 eller send en epost til post@sparevinduer.no å få et tilbud.