PVC-vinduer: Vedlikeholdsfritt og energisparende

PVC-vinduer, også kjent som plastvinduer, har en rekke fordeler. Sammenligner man et PVC-vindu med vinduer av tre, er plastvinduer så og si vedlikeholdsfrie. De skal med andre ord hverken males eller oljes med jevne mellomrom, i motsetning til trevinduer. Vinduer av plast er enkle og vedlikeholdsfrie – samtidig som de har en moderne stil.

Før hadde denne vindustypen et noe dårlig rykte ettersom flere av vinduene ble importert fra Tyskland og ofte hadde et massivt og ”klumpete” utseende. Produktutviklingen har heldigvis satt sine spor, og det er mye som har skjedd siden 70-tallet! Hos oss får du de fleste av våre stilige modeller i plastmaterialet PVC. Du kan med andre ord få samme vindusmodell som ved et trevindu, men med plastmateriale istedenfor tre. Valget er ditt!

PVC-vinduer skal kun tørkes av med en fuktig klut for å holde seg rene og pene. Hos oss får du også kjøpt PVC-dører, eller såkalte plastdører, til samme gode kvalitet som våre vinduer.

Hva er PVC?

Mange andre plastmaterialer fremstilles hovedsakelig av råolje, så er PVC et plastmateriale som forenklet  produseres i en kjemisk prosess som består av råolje og salt. Dette gir et fleksibelt plastmateriale med mange bruksmuligheter. 
På verdensplan utgjør PVC knapt 20% av den globale produksjon av plast, dermed den tredje mest produserte plasttype. I tillegg er forbruket av PVC som byggemateriale stigene, så i dag benyttes materialet til produksjon av blant takrenner, kabler, gulv, rør samt vinduer og dører.

PVC er et plastmateriale som er meget holdbart ovenfor påvirkning fra vær og vind med en lang holdbarhet som ikke går utover funksjonaliteten til materialet. PVC har mange miljøvennlige fordeler som til sammen gjør det til et miljøvennlig alternativ til mange andre byggematerialer. De miljøvennlige fordelene til PVC er blant annet:  

- PVC kan normalt resirkuleres opptil 10 ganger.
- PVC-vinduer kan fremstilles med opptil 70% resirkulert PVC.  
- Ved produksjon av PVC benyttes mindre olje sammenlignet med andre plasttyper.

Lang levetid og mindre vedlikehold

Vinduer av plast tåler alle værforhold – fra snø og kuldegrader til regn og sol, år etter år. Dette er grunnen til at de egner seg så godt til de fleste hus og husholdninger. De har en høy holdbarhet og en lang levetid, og prisene på plastvinduene gjør at du får mye vindu for pengene.

For deg som ønsker et hus som er enkelt å vedlikeholde, kommer du langt med våre pvc-produkter. Det er mye som skal gjøres både i og rundt huset, og det kan være vanskelig å få tid til alt i løpet av en allerede presset hverdag. Man ønsker gjerne å stelle i hagen, legge et ekstra malingsstrøk i løpet av sommerhalvåret, kanskje lage et nytt blomsterbed, eller endelig fikse den ene takrenna som har vært løs så lenge. Med travle dager med mye på tapetet, er det praktisk og lettvint med vinduer og dører som krever minimalt med vedlikehold.

Vinduer av plast er stilrene og har et moderne utseende. Dette passer ypperlig for deg som har stil og finesse, og som legger vekt på kvalitet. Vinduene passer til alle hus, og du kan velge blant forskjellige modeller. På denne måten får du det som passer akkurat deg og din personlige stil. Et PVC-vindu er et svært godt alternativ til et trevindu – spesielt i moderne bygg.

Plastvinduer og isoleringsevne

Plastvinduer er en vindustype som består av lister og profiler som er laget av plastmaterialet PVC. PVC er et materiale som ikke leder varme eller kulde, og derfor isolerer godt. Profilene er hule og inndelt i små rom som er fylt med luft. Disse luftfylte hulrommene forbedrer vinduets isoleringsegenskaper betraktelig. På innsiden er rammen og karmen forsterket med stålprofiler, som er plassert på en måte slik at de ikke kommer i kontakt med plastprofilene. Dette forhindrer at det oppstår kuldebroer i vinduet. Kuldebroer er felter i en konstruksjon der isolasjonen er vesentlig dårligere enn i konstruksjonen ellers. Disse transporterer energi fra innsiden til utsiden og kan avgi sorte striper av mugg på himling og vegger. Kuldebroer bør med andre ord unngås.

Våre energieffektive ruter kan du få med enten to eller tre lag glass. På denne måten får du en vindusløsning som er svært energivennlig og miljøvennlig. Du har dessuten muligheten til å velge super-lavenergiglass helt ned til UV 0,7 om du virkelig vil spare på strømutgiftene de kommende årene. Alle våre produkter er CE-merket.

 

PVC-vinduer og pris

Nå tenker du nok: "Dette hører vel og bra ut, men hva koster det?" Du kan enkelt regne ut prisen på dine nye plastvindu og plastdører. Du velger enkelt og greit antall vinduer og dører, samt alternativ og tillegg. Du kan alltid nå vår kundeservice via e-post eller chatt om det er noe du lurer på. Vi er her for å hjelpe deg.

Etter at du har bestemt deg for hvilken modell du har lyst til å titte nærmere på, får du muligheten til å velge materialtype, type glass, eventuelle sprosser og andre alternativer. Her kan du sette sammen vinduer og materialer slik at du får akkurat det som passer deg og din individuelle smak. Når du har oppgitt dine ønskemål, får du en samlet pris på dine nye vinduer til hjemmet, garasjen eller hytta.

Trevinduer eller PVC-vinduer?

Hva foretrekker du? Det kommer an på din personlige smak. PVC-vinduer passer til å bruke til naust eller andre steder hvor klimaet er tøft og værgudene herjer.

Sparevinduer har alle de forskjellige billige plastvinduer du kan få bruk for. Kontakt oss for ytterliggere informasjon på post@sparevinduer.no

Mange av våre produkter fås i pvc. Se f.eks våre billige sprossevinduerkrysspostvinduerfastkarm vinduerfastkarm toppstyrte vinduer eller toppsving vinduer.

Vi leverer selvfølgelig også vinduer og dører i furu og tre alu.