Tre/alu vinduer og Tre/alu dører

Flere og flere av våre kunder velger tre/alu vinduer og -dører av ulike grunner. Selve ideen om å fremstille vinduer og dører i en tre og tre/alu -kombinasjon er ganske enkelt at vi her kombinerer de gode, naturlige og «varme» egenskapene fra treet med det værbestandige tre/alu som krever mindre vedlikehold ved hjelp av et beskyttende lag.

På denne siden kan du lese mer om fordelene ved å velge tre/alu vinduer og -dører, og slik finne ut om det vil være det riktige valget for din bolig og ditt prosjekt.


Hva er tre/alu vinduer og -dører?

Tre/alu vinduer og Tre/alu dører er vinduer og dører fremstilt i tre/alu. Her hos Sparevinduer tilbyr vi en moderne tre/alu-kombinasjon hvor det brukes tre/alu på utvendig side av døren og furu innvendig. Døren produseres i tre, men utsiden blir bekledd med en pulverlakkert tre/alu profil som er ekstra værbestandig og vedlikeholdelsesfri.

Dersom du ønsker en klassisk profil, men foretrekker minst mulig vedlikehold, er dette en god og langvarig løsning som kombinerer det beste fra to verdener. Her får du treets gode, naturlige og miljøskapende effekt inne i huset, samtidig som den utvendige klimaskjermen i tre/alu beskytter tredelen og dermed sikrer at dine dører og vinduer har en veldig god holdbarhet og lang levetid. Våre vinduer og dører i tre/alu er også CE-merket.


Hvorfor velge tre/alu vinduer

Uansett om du velger vinduer som er fremstilt av bare tre eller en tre-alu-kombinasjon, så får du gode, holdbare vinduer. Et tre/alu vindu er som nevnt tidligere bygget opp av en innvendig ramme av tre og en utvendig skjerm av tre/alu. Fordelene med alu vinduer og alu dører er at du får produkter som er klassiske i uttrykket, samtidig som de ikke trenger å males med jevne mellomrom. 

Hvor mye vedlikehold ønsker du?

Dersom du først skal bytte ut dører og vinduer hjemme, er det viktig å gå for alternativ som vil holde lenge – slik at du ikke må gå gjennom prosessen igjen etter kun et par år. Likevel er det viktig å ta vedlikehold i betraktning. Her hos Sparevinduer tilbyr vi tre ulike materialtyper på de fleste av våre produkter.

 • Tre
 • Tre/alu 
 • PVC

Dersom du ikke har noe imot å male jevnlig, kan tre være et godt alternativ. På den annen side finner vi PVC-vinduer og -dører som er helt vedlikeholdsfrie. Men dersom du ønsker det beste fra begge, er dører og vinduer i tre/alu et ypperlig alternativ. Ettersom yttersiden har et beskyttende lag med tre/alu, vil det ikke kreve mer jevnlig vedlikehold enn rengjøring. Innsiden i tre må males av og til, men vil selvfølgelig ikke få like mye påkjenning som yttersiden og det kan derfor gå mange år før behovet melder seg.

Velg vinduer og dører som står i stil med hjemmet ditt

Når du skal velge materiale og design på dine dører og vinduer, er det viktig å vurdere hva som står i stil med hjemmet ditt sitt uttrykk – eller uttrykket du ønsker at hjemmet ditt skal ha. I Norge og resten av Skandinavia er fortsatt en klassisk treprofil å foretrekke blant mange, men andre alternativ har kommet på markedet for å minske vedlikeholdet som kreves og tilby mer moderne løsninger. 

Nettopp derfor kan en tre/alu-kombinasjon fungere så godt, da den gir et klassisk design uten at det krever mye. Dersom du har andre vinduer og dører i tre allerede, kan tre/alu enkelt stå i stil med resten av hjemmets fasade. Materialet fungerer like godt for alle typer hjem – fra de eldre, mer tradisjonelle husene til mer moderne boliger og leiligheter.

La våre eksperter hjelpe

Dersom du ikke er sikker på hvilket materiale du skal velge for dine vinduer og dører, eller du har spørsmål om bestillingen din, er det bare til å kontakte oss. Vårt team av eksperter står klare til å hjelpe deg på vei og sammen finne beste løsning for dine behov og ønsker. Nettbutikken vår har siden 2007 hjulpet tusenvis av kunder med å realisere sine drømmer og forbedre sin bolig med nye vinduer og dører.

Vi håper å inspirere deg til forandring og kan garantere at uansett hvilket materiale du velger hos oss, vil du få nye vinduer og dører av upåklagelig kvalitet. Til syvende og sist er det din bolig, og det er derfor viktig at du velger et materiale som passer til dine ønsker og tanker rundt både design og vedlikehold. Vi kan varmt anbefale tre/alu som et moderne alternativ som kombinerer det klassiske med det praktiske. Ta kontakt via live chat, e-post eller telefon for mer informasjon.

Vanlig stilte spørsmål

 • Hva er fordeler med å velge dører og vinduer i tre/alu?

  Vår unike kombinasjon av tre og aluminium kommer med flere fordeler. Noe av det viktigste er at tre/alu siden som vender utover tåler større påkjenning fra vær og andre eksterne faktorer uten at det kreves jevnlig vedlikehold. Samtidig kan man nyte uttrykket av klassisk tre på innsiden av døren, noe som ofte står i stil med resten av hjemmets dører og vinduskarmer innendørs.

 • Tilbys det garanti på alu-vinduer og -dører?

  Ja, vi i Sparevinduer tilbyr opptil 12 års garanti på våre fabriksmalte vinduer og dører produsert i tre/alu og 10 års garanti på vinduer og dører produsert i tre og PVC. Dette gir en utvidet fem års garanti i tillegg til våre handelsbetingelser. Dette tilbyr vi ettersom vi er sikre på vår nordiske kvalitet og standard, og enkelt og greit produserer vinduer og dører som er ment for å vare.

 • Hvilke andre materialer tilbys hos Sparevinduer?

  I tillegg til vår tre og aluminium-kombinasjon, kan de fleste av produktene våres produseres i rent tre og PVC. Førstnevnte har ingen beskyttende skjerm av aluminium på yttersiden, men består kun av kvistfritt nordisk furutre. PVC (plast) er et mer moderne alternativ som er vedlikeholdsfritt og energisparende, men har et litt annet uttrykk enn de klassiske treprofilene.