Doble Ytterdører

En dobbel ytterdør består av to separate dørblader som åpner inn eller ut. Denne type dør gir ekstra bredde for enkel tilgang, estetisk appell og en imponerende velkomst! Utform døren etter dine spesifikasjoner – og skap drømmedøren! 

Kom hjem til en vakker, dobbel ytterdør

Ytterdøren fungerer som husets blikkfang på fasaden. En dobbel ytterdør med glass som reflekterer i solen og detaljer som setter prikken over i’en gir gjester et godt inntrykk av hjemmet ditt før de i det hele tatt har kommet innendørs. Inngangsdøren ønsker også deg velkommen hver dag etter jobb, trening eller ærend ute. Fortjener den ikke da litt ekstra oppmerksomhet?


En dobbel ytterdør er et moderne alternativ som kan gi huset et luksuriøst preg. Det er dog ikke bare det estetiske som gjør disse dørene så ettertraktede. Doble dører gir mulighet for en større døråpning og gjør blant annet utskifting av møbler eller flytting mye enklere.


Stylingtips: Komplementer din doble ytterdør med en en dobbel balkongdør til terrassen, eller hva med en dobbel glassdør inne?

Slik velger du riktig dobbel ytterdør

Vi i Sparevinduer ønsker å gi moderne og inspirerende løsninger til hjemmet. Takket være våre smarte tilleggsvalg kan du enkelt designe en todelt dør etter dine behov. Start med å velge hvilket produkt du liker best. Her kan du velge mellom ulike typer doble dører med og uten glass. Du ser enkelt et bilde av modellen samt hvor mange ruter og/eller fyllinger døren har før du klikker deg inn.

Når du har valgt din foretrukne modell, starter moroa. Da er det nemlig din tur til å være «designer». Endre bredde og høyde på din dobbeldør dersom det trengs, så produserer vi døren etter dine eksakte mål. Du kan også velge mellom ulike typer: 

 • Materiale

 • Glass

 • Farge

 • Håndtak

dobble ytterdørdobble ytterdør

Valg av materiale

Ditt valg av materiale gir flere praktiske og estetiske fordeler til din nye dobbel ytterdør. Når du designer din nye dobbeltdør, vil du se at prisen oppdaterer seg. På denne måten kan du, uten overraskelser, finne døren som passer best innenfor ditt budsjett.

Tre

Tredører er populært for deg som ønsker det tradisjonelle tre-designet som nordmenn er så glade i. Våre tredører består av skandinavisk furu, med de naturlige egenskapene som beskytter mot vær og vind. Tredører krever samtidig jevnlig vedlikehold, så ha dette i bakhodet hvis du velger tredør.

tverrsnitt av tre dørtverrsnitt av tre dør

Tre/alu

Kombinasjonen aluminium og tre gir både estetiske og praktiske fordeler. Treet gir deg den flotte treprofilen, mens aluminiumet krever mindre vedlikehold. Aluminiumet beskytter mot det norske klimaet, men uten at du behøver å male.

tverrsnitt av tre/alu dørtverrsnitt av tre/alu dør

PVC

PVC er en plasttype som er motstandsdyktig mot all slags vær. En dobbeltdør i PVC krever nesten ingen vedlikehold, bare dra over med en klut en gang i blant for å holde den ren og pen.

tverrsnitt av PVC dørtverrsnitt av PVC dør

håndtak til ytterdørhåndtak til ytterdør

Perfeksjoner din dobble ytterdør

Vi har et mangfold av ulike glass, farge og håndtak å velge mellom, slik at du kan sette ditt personlige preg på din dobbeltdør.

Glass

Glasset vi bruker på våres dører er energisparende - gunstig for klimaet og for din lommebok! Dersom du behøver avskjerming fra innsyn, kan du velge glass som er mattert eller frostet, samtidig som glasset slipper inn masse sollys.

Velger du en ytterdør med tre-lags-glass har det isolerende og energisparende egenskaper. Med andre ord, perfekt tilpasset det varierende norske klimaet vi kjenner så godt til.

Farge

Du har mulighet til å velge mellom et bredt utvalg av farger, avhengig av om du ønsker en dør som matcher din fasade eller en farge som gir ditt hus en "pop of color". Vi tilbyr et stort utvalg av farger - som hvite, røde, grønne, blå og sorte ytterdører - mulighetene er mange.

Håndtak

La den første kontakten med din bolig gi en inviterende og behagelig følelse. Håndtaket gir din egendesignede doble ytterdør det lille ekstra - vi tilbyr et New York-grep og et Victoria-grep.


Fordelene med en dobbel ytterdør

En dobbel ytterdør er et moderne alternativ som kan gi huset et herskapelig preg. Det er dog ikke bare det estetiske som gjør disse dørene så ettertraktede. Doble dører gir mulighet for en større døråpning og gjør blant annet utskifting av møbler eller flytting mye enklere. I tillegg kan din dobbeltdør gi et økt innslipp av lys i din bolig.

Vi har i tillegg en opptil 12 års garanti på alle våre dører som du kan lese mer om her.

dobble ytterdør i trehusdobble ytterdør i trehus

Tips for å montere en dobbel ytterdør

Det er ikke nødvendig å leie profesjonelle for å montere en dobbel ytterdør. Vi har derfor noen gode tips slik at monteringen går smertefritt.

 • Mål murhullet flere steder nøye, murhullet ditt kan faktisk være skjevt.

 • Først og fremst er det lurt å være to - på grunn av dørenes vekt.

 • Følg brukerveiledningen presist og les igjennom hele før du starter.

 • Skulle du behøve hjelp eller veiledning, så er vi her for deg! Kontakt oss, så skal vi hjelpe med hva enn du skal trenge.


Ofte stilte spørsmål

 • Kan jeg kjøpe en dobbeltdør med sprosser?

  Hos Sparevinduer har vi doble ytterdører både med og uten sprosser.
 • Hvilket materiale skal jeg velge når jeg kjøper ny dør?

  Når du velger en ny dør til hjemmet er det viktig å vurdere hvilket materiale du skal velge. Du kan velge mellom tre, tre/alu og PVC. Det hele avhenger av hvor mye du vil vedlikeholde vinduene dine, hvilket materiale du synes er penest og prisen. Her kan du lese mer tretre/alu og PVC.
 • Hvordan velger jeg riktig åpningsretning på døren? 

  Er du i tvil om hvilken vei døren din skal åpne har vi laget en guide som du kan lese her.
 • Er det garanti på nye døre og vinduer? 

  Hos Sparevinduer har vi 10 års garanti på alle våre dører og vinduer. Du kan lese mer om vår 10 års garanti her.