Balkongdør

Balkongdøren skaper en sømløs forbindelse mellom bolig og uteområdene. Slipp inn rikelig med naturlig lys med en av våre lekre dører! Vi tilbyr en rekke ulike terrassedør som du kan personlig tilpasse etter din stil, dine mål og andre spesifikasjoner. 

Hva er en balkongdør?

 
En balkongdør er en ytterdør som leder ut til en balkong, veranda, hage eller lignende. Derfor er dørmodellen også kjent under navn som terrassedør, verandadør eller altandør. Vanligvis består dørene av mye glass for å slippe inn lys hjemme.

Ulike terrassedør-modeller

Du har mange valgmuligheter når det kommer til design av terrassedør. I vårt utvalg kan du bla gjennom standard modeller som videre kan tilpasses etter dine ønsker. På denne siden har vi ulike modeller av enkle balkongdører. Noen andre modeller du også kan velge mellom her hos Sparevinduer inkluderer blant annet:

Verandadør med vindu

Mens ytterdører på fremsiden av fasaden ofte er helt fylte inn eller kun har noen få vindusruter, er det vanlig at balkongdører består av mye glass. Dette gir blant annet en fin utsikt ut på uteområdet samt mulighet for å slippe inn mer lys hjemme. Det er derimot helt opp til deg å velge hvor mange glassruter du ønsker og hvilket glass som skal brukes.

Enkel eller dobbel terrassedør med sprosser

Vi tilbyr terrassedører med og uten sprosser. Glassparti med sprosser passer fint til mer landlige hjem eller for å gi døren litt ekstra detaljer på fasaden. Spesielt dersom du allerede har sprossevinduer vil en balkongdør med sprosser være en fin kombinasjon. Sprossene tar seg godt ut både utenfra og innenfra og kan designes i mønstre etter dine ønsker.

Skyvedører til terrasse

Spesielt i rom hvor det er litt trangere om plassen, kan en skyvedør være en god løsning. En hevet skyvedør fungerer slik at håndtaket på døren hever skyvedøren litt slik at døren enkelt kan skyves til siden i skinnen den er plassert i. Dermed trenger ikke døren åpnes innover eller utover hvor det gjerne står plassert møbler eller er trangt om plassen. Det er også enkelt å la døren stå litt åpen for lufting eller passasje uten at selve døren er i veien.

Balkongdør med sidefelt

I større og åpnere rom eller der hvor det er ønske om et mer luksuriøst preg, kan en balkongdør med sidefelt passe ypperlig. En dobbel balkongdør eller dør med sidefelt som kan åpnes vises enda bedre på fasaden, slipper inn mer lys og kan gi en mer åpen følelse mellom inne og ute. Når været tillater det er det herlig å kunne skape en stor åpning ved hjelp av to dører og enkelt bevege seg inn og ut som man ønsker. Dette er også veldig praktisk for flytting av møbler.

Design din drømmedør

Uansett hvilken modell du ønsker å gå for, har du her hos Sparevinduer mange valgmuligheter når det kommer til hvordan døren skal se ut. Modellen du velger er nemlig bare en base som er klar for personlig tilpasning.

Start med å velge din foretrukne balkongdør-modell. Fyll ut antall og de eksakte målene du har bruk for. Vi produserer akkurat de målene du fyller inn som utvendige karmmål. Hvis du skal bruke flere størrelser av verandadører, gjør du én størrelse ferdig om gangen. Uansett hvilken dør du velger, leveres den med innvendig grep og trepunkts låsesystem.

Videre kan du velge mellom ulike materiale, glasstyper og farge. Etter hvert som du legger til ekstra valg eller tilpasser modellen, vil du hele tiden se den oppdaterte prisen på din nye dør. Du vil også kunne se forventet leveringsuke. Vi tilbyr rask og sikker levering i hele landet og har også lagervarer med levering fra fem dager. 

Viktig å tenke på ved valg av verandadør

I tillegg til valget av hvordan døren skal se ut og passe inn hjemme, er det viktig å tenke over de mer praktiske spesifikasjonene ved valg av balkongdør. Tenk blant annet gjennom hvor døren skal plasseres og hva den primært skal brukes til. Størrelse på rommet, plassering av møbler med mer er viktig å ta i betraktning når det kommer til blant annet dørens åpningsretning, valg av glass og størrelse.

Tenk også over valg av materiale - ikke bare når det kommer til utseende, men også vedlikehold. Hos Sparevinduer gir vi valget mellom tre, alu/tre og PVC slik at du kan finne et materiale som passer dine ønsker og behov:

 • Nordisk tre: God kvalitet som vil vare lenge, men krever jevnlig vedlikehold.
 • Aluminium/tre-miks: Kombinerer tre på innsiden med godt beskyttet og vedlikeholdsfritt aluminium på utsiden.
 • PVC: En moderne og vedlikeholdsfri løsning som varer lenge og kan gjenvinnes. 

Hvorfor du bør bestille din balkongdør fra Sparevinduer

Dersom du er på utkikk etter en ny balkongdør og eventuelt andre ytterdører, er det mange fordeler med å handle her hos Sparevinduer. Vi tilbyr et stort utvalg av ulike dør- og vindu-modeller som alle kan personaliseres etter dine preferanser. I tillegg er vi stolte av å kunne tilby blant annet:

 • Opptil 12 års garanti
 • Rask levering i hele Norge
 • Moderne løsninger til en god pris


Så langt har vi hjulpet over 200 00 fornøyde kunder med å designe sine dører og vinduer. Vi er sikre på at våre løsninger vil passe for deg også, uansett hva det er du er på utkikk etter. For mer informasjon eller personlig veiledning er det bare til å ta kontakt via e-post eller telefon. Våre eksperter står klare til å hjelpe deg på vei og finne beste balkongdør til deg.

Ofte stilte spørsmål

 • Hva burde jeg være oppmerksom på når jeg kjøper en ny balkongdør?

  Når du skal kjøpe en ny balkongdør er det en god idé å vurdere hvor mye lysinnfall du ønsker, hvilket uttrykk du ønsker å gi boligen din og hvilket materiale som passer best til boligen samt med tanke på vedlikehold.

 • Hvordan velger jeg riktig åpningsretning på døren?

  Best åpningsretning for din dør avhenger blant annet av dine personlige preferanser, hvor døren skal plasseres, hva døren primært skal brukes til med mer. Er du i tvil om hvilken vei døren din skal åpne har vi laget en guide til åpningsretninger.

 • Hvordan måler jeg opp til nye dører og vinduer?

  Alle våre dører og vinduer produseres etter oppgitt utvendig karmmål og kan derfor tilpasses dine eksakte behov. Ettersom de spesialdesignes er det viktig å oppgi riktige mål. For å gjøre det enklere å finne ut hvordan dette skal måles, har vi laget en oppmålingsguide.

 • Hvilken glasstype skal jeg velge når jeg kjøper ny dør?

  Hos Sparevinduer kan du kjøpe forskjellige glasstyper, som energiruter, sikkerhetsglass, råglass og lydglass. Hva som er best for din dør avhenger av dine personlige preferanser samt blant annet beliggenheten på boligen din og hvor døren skal plasseres.

Når vi har Black Week, er det alltid gode penger å spare. Er du interessert i å vite mer om vår Black Week-kampanje? Da kan du gjøre det her: Black Week/Friday - vinduer og dører