Få tilbud og gode tips og triks
Nyhetsbrevene våre inneholder unike rabatter, informasjon om konkurranser og tips og triks som om vinduer samt inpirasjon til oppussingsprosjekter som du får direkte i innboksen din.
Våre populære ytterdører tilbyr kvalitet, funksjonalitet og estetikk - som du kan designe etter dine mål, preferanser og ønsker! Med et bredt utvalg av modeller, design og materialer kan du velge en ytterdør som gir et imponerende førsteinntrykk.
Ytterdør Högland Serie Abisko Cotswold glass
Ytterdør Högland Serie Småland
Ytterdør Högland Serie Abisko
Ytterdør Högland Serie Nordkapp
Ytterdør Högland Serie Nordskov
Ytterdør Högland Serie Folgefonna
Ytterdør Högland Serie Fjord
Ytterdør 1 rute
Ytterdør 2 ruter med post
Ytterdør 3 ruter med post
Ytterdør 4 ruter 2x2
Ytterdør 5 ruter
Ytterdør 6 ruter
Ytterdør 12 ruter
Ytterdør 11 ruter
Ytterdør 3 ruter med sprosser
Ytterdør 2 ruter med sprosse
Ytterdør 1 fylling
Ytterdør 1 fylling 2 ruter med post
Ytterdør 1 fylling 3 ruter
Ytterdør 1 fylling 6 ruter
Ytterdør 1 fylling 2 ruter med sprosse
Ytterdør 1 fylling 9 ruter
Ytterdør 1 fylling 4 ruter med sprosser i topp
Ytterdør 2 fyllinger 1 rute
Ytterdør 2 fyllinger 2 ruter med sprosse
Ytterdør 2 fyllinger 3 ruter
Ytterdør 2 fyllinger 6 ruter med post
Ytterdør 2 fyllinger 9 ruter
Ytterdør 3 fyllinger 1 rute sol
Ytterdør 3 fyllinger 1 topprute
Ytterdør 3 fyllinger 6 ruter (2x3)
Ytterdør 3 fyllinger 9 ruter
Ytterdør 3 fyllinger 1 rute
Ytterdør 3 fyllinger 6 ruter (3x2)
Ytterdør 3 fyllinger 2 ruter
Ytterdør 3 fyllinger 3 ruter
Ytterdør 3 fyllinger 1 rute (1x4)
Ytterdør 4 fyllinger (2x2)
Ytterdør 2 vannrette fyllinger 1 rute
Ytterdør 2 fyllinger 2 ruter
Ytterdør 1 fylling 1 rute
Ytterdør 4 ruter 1x4
Ytterdør 8 ruter
Ytterdør 10 ruter
Ytterdør 1 fylling 4 ruter
Ytterdør 2 fyllinger
Ytterdør 2 fyllinger 2 ruter med post
Ytterdør 2 fyllinger 2 ruter (2x2)
Ytterdør 2 fyllinger 4 ruter
Ytterdør 2 fyllinger 6 ruter
Ytterdør 12 fyllinger
Ytterdør 3 fyllinger 4 ruter
Ytterdør 4 fyllinger
Ytterdør 4 fyllinger 4 ruter
Ytterdør 4 fyllinger 6 ruter
Ytterdør 2 fyllinger 6 ruter svaj
Ytterdør 3 fyllinger (1x3)
Ytterdør 3 fyllinger
Ytterdør 4 fyllinger (1x4)
Ytterdør 4 fyllinger (1/2/1)
Ytterdør 5 fyllinger
Ytterdør 6 fyllinger
Ytterdør 8 fyllinger
Ytterdør 10 fyllinger
Ytterdør Glatt
Ytterdør Oslo
Ytterdør Drammen
Ytterdør Kragerø
Ytterdør Drøbak
Ytterdør Kongsvinger
Ytterdør Elverum
Ytterdør Fauske
Ytterdør Alta
Ytterdør Førde
Ytterdør Halden
Ytterdør Lyngdal
Ytterdør Moss
Ytterdør Otta
Ytterdør Vinstra
Ytterdør Frogn
Ytterdør Molde
Ytterdør Ålesund
Ytterdør Larvik
Ytterdør Bergen med sprosser
Ytterdør Bergen
Ytterdør Arendal med sprosser
Ytterdør Arendal
Ytterdør Rena
Ytterdør Bodø
Ytterdør Røros
Ytterdør Florø¸ med sprosser
Ytterdør Hamar
Ytterdør Lofoten
Ytterdør Tønsberg
Ytterdør Kristiansand
En ytterdør er en dør som forbinder ute med inne. Døren anvendes derfor typisk i gangen/entréen, men kan også brukes som dør ut fra terrassen, kjelleren med mer. Ytterdører må tåle værets påkjenninger samt være sikre for å holde personene inne i hjemme trygge.
Ytterdøren er det første du ser nå du kommer hjem og det siste du ser når du drar – og det samme gjelder for gjestene dine. Døren gir både første- og sisteinntrykk for hjemmet ditt, for familien, besøkende og forbipasserende. Mange ønsker derfor en vakker, klassisk ytterdør som står i stil med resten av huset samtidig som det gir et blikkfang på fasaden.
En ytterdør skal også beskytte hjemmet ditt for vær og vind samt besøk fra uønskede. Inngangsdøren skal ønske velkommen inn og på samme tid avvise angrep og forsøk på å trenge seg på. Hvis vi videre legger til at vi ønsker at den skal vare i mange, mange år, har vi kartlagt de grunnleggende egenskaper en god dør må ha. Her hos Sparevinduer finner du et stort utvalg av norske ytterdører og andre dører til alle mulige boliger og formål.Både når det kommer til design og bruk finnes det mange valgmuligheter for din ytterdør. Innen det rent estetiske, må du blant annet bestemme deg for om du ønsker en dør med eller uten vindu – og eventuelt hvor mange eller store ruter. Videre finnes det mange små detaljer som kan utgjøre en stor forskjell, som ulike mønster og utskjæringer. Du har også valget om doble ytterdører, ytterdørspartier med sidefelt med mer.
Her hos Sparevinduer stopper det ikke med selve designet du ser på bildet, da det bare er standardmodellen vi tar utgangspunkt i. Når du har åpnet en modell kan du nemlig starte å endre og legge til valg som du ønsker for å designe din drømmedør:
Her er det bare fantasien som setter grenser og du kan legge til akkurat de valgene du ønsker. Det er for eksempel opp til deg om din ytterdør skal åpnes innover eller utover, fra høyre eller venstre side. Gjør de valgene du ønsker og etter hvert som produktet oppdateres, vil du også se at prisen oppdateres i sanntid. Slik kan du hele tiden se hvor mye produktet kommer til å koste samt forventet leveringstid.
Det kan føles utfordrende å velge hvilken dør som blir best for din bolig, spesielt med så mange valgmuligheter. Våre eksperter hjelper gledelig til med å finne beste løsning for deg, men du kan også tenke gjennom følgende spørsmål som en start.
Er det hovedinngangen, en kjøkkeninngang eller noe annet? En enklere og hovedsakelig praktisk dør kan fungere godt som kjøkkeninngang, mens du gjerne legger mer vekt på estetikken til hovedinngangen. Tenk derfor godt over hvor døren skal plasseres.
Er det en entré uten vinduer, kan du velge en dør med en eller flere ruter slik at det naturlige dagslyset kommer inn. Alternativt kan det settes inn et sidefelt og overlys. Tenk også over at utadslående ytterdører brukes typisk i rom der det ikke er så mye plass, og hvor man derfor ikke ønsker at døren lukker innover. Er det nok plass er det likevel mest praktisk at ytterdøren er innadslående.
Døren skal integreres godt med husets fasade. Det er stor forskjell på et gammelt hus og et moderne hus. Tenk over om du vil klassifisere det som trendy, klassisk, eksotisk, funkis, eller minimalistisk og finn en dør som passer inn i den stilen.
Ikke ignorer dette punktet, men stol på deg selv. Velg den fargens som du liker best, så lenge du føler den går overens med husets fasade og andre detaljer.
I steder som er mer utsatt for kulde og vind, bør en tenke mer på isolasjon enn andre steder. Det samme gjelder hvis det er en åpen løsning, uten entré, innenfor døren. Jo mindre varme som forsvinner ut gjennom døren, desto mindre utgifter blir det på oppvarming av huset.
Nå du nå har et bilde av hva slags dør du vil ha, kan du gå mer konkret til verks. Finn fram målebånd og mål bredde og høyde i døråpningen. Regn med at det vil gå bort et par centimeter i hver ende med fuging og tetting.
Deretter kan du ta en titt på vårt utvalg av ytterdører. Du finner fram til den kombinasjonen du ønsker med ruter og fyllinger, så velger hvilket materiale du vil ha, kvistfri furu, tre/aluminiumsdør eller pvc-dør. Deretter kan du føre inn dine mål og spesifikasjoner.
Hva slags materiale du velger, avhenger av stilen på huset eller bygningen den skal monteres i, og dine egne preferanser.
Godt, hardt tre er det materialet vi har laget dører av i århundrer. Våre tredører er presenteres i kvistfri furu. Den saktevoksende furua finnes først og fremst i Finland og i Sverige. At den er saktevoksende innebærer at årringene står tett, og at treet følgelig blir hardere.
Dette treet er botanisk og evolusjonsmessig rustet for nordiske forhold med snø, vind og kulde. Det er impregnert fra naturens side med tykke kvaekanaler. Men selvfølgelig er de også etterimpregnert fra vår side for å yte motstand mot råte og sopp.
Velger du en tre/aluminiumsdør får du en aluminiumsprofil utvendig for ekstra beskyttelse mot det nordiske klimaets herjinger. Det vil med det være mindre behov for vedlikehold. Innvendig vil du se en god, gammeldags tredør.
PVC-dørene gir den aller beste beskyttelsen. I tillegg krever de minimalt med vedlikehold. Det holder å rengjøre dem med en fuktig klut. PVC-materialet er også svært miljøvennlig med sin lange holdbarhet. Dørene kan i prinsippet holde seg i hundrevis av år. De egner seg likeledes svært godt for gjenvinning, og kan resirkuleres opptil sju ganger.
Deretter må du velge åpningsretning. Tradisjonelt skulle inngangsdøren åpners innover, for at folk skulle få følelsen av å være ønsket velkommen. I dag ser vi heller mer på hvordan det ser ut innvendig. Er det en trang entré med liten plass, kan det være bedre med en utadslående dør. Med tanke på tetthet kan utadslående dører også ha en marginal fordel. Merk at det ikke gis garanti for innadslående dør plassert over 1. etasje.
Kryss også av hvilken side du vil ha hengslene.
Et eller flere glass i døren, har som nevnt en fin estetisk virking og sørger for naturlig lys på innsiden. Det vil alltid bli et visst varmetap med glass i døren. Det reduseres med våre tolags superlavenergi rute. Velger du tre lag, isolerer du ytterligere. Tester viser at trelagsrutene har et varmetap på 0,8 w/M2/K (U-verdi) mot 1.1 0,8 w/M2/K for de med to lag. Les mer om U-verdier som måleenhet for varmetap lenger ned.
Når det gjelder glass bør du også vurdere om du har behov for spesiell lydisolering eller sikkerhetsglass.
Bor du i et område med døgnkontinuerlig biltrafikk eller andre nærliggende støykilder, kan du med fordel sette inn lydglass. De består av to glass med forskjellige tykkelse. Det vil bryte lydbølgene effektivt, og redusere lyder utenfra med rundt regnet 50 %. Bemerk at hvis du setter inn en ventil, vil effekten av lydisolert glass forsvinne.
Selv det mest solide glass kan knuses under spesielle omstendigheter. Et sikkerhetsglass vil hindre at glasskårene sprer seg utover og medfører en sikkerhetsrisiko. Glassplintene vil sitte fast i en laminatfolie etter at ruten er knust, når du har sikkerhetsglass.
Ta også en beslutning om du vil ha frostet eller klart glass i ruten. Frostet glass leveres imidlertid ikke som lydglass.
I tillegg til de klassiske, enkle ytterdørene kan du også vurdere sidefelt eller dobbeltdører. Disse er naturlige alternativer der du har en særlig bred døråpning. Du avgjør selv om du vil ha ruter og hvor mange ruter det eventuelt skal være.
Platedører egner seg også godt som utgangsdør. Med tre lag plater og fylt med isoleringsstoffer beskytter de godt mot kulda.
En stalldør, eller halvdør, er et interessant alternativ for dører ut mot verden. Den er delt i to horisontale deler som kan åpnes hver for seg. Det er praktisk ved lufting. Barn og husdyr kan ikke løpe ut hvis du kun åpner den øverste delen
Du skal selvfølgelig holde deg til den veiledningen som følger med den døren du kjøper. Denne bruksanvisningen berører de generelle hovedpunktene.
Tre er et levende materiale og trenger stell. Du bruker stort sett vanlige, ikke alkaliske rengjøringsmidler. Vanlig oppvaskmiddel er et greit valg. Ikke bruk noe som kan ripe eller løse opp overflaten, som stålull, skurepulver eller løsemidler.
Du fukter overflaten, ikke mer enn nødvendig, deretter rengjør du med jevne bevegelser ovenfra og ned.
Etter rengjøring innsettes døren med treolje.
«U» er enheten som måler dørens isolasjonseffekt.
Den beregnes ut fra hvor mange watt per kvadratmeter dør som forsvinner ut når det er én grads temperaturforskjell mellom inne og ute. Ved testingen brukes en dør som sitter i en karm.
En rimelig tett dør har verdier mellom 0,8 og 2,0 U.
En glassåpning vil normalt gi et varmetap. Hvor mye avhenger av størrelsen på åpningen og metoden som er brukt ved montering.
Vi i Sparevinduer er eksperter på dører og vinduer som holder god kvalitet uten at de koster skjorta. Hos oss finner du mye å velge mellom, samtidig som du kan glede deg over følgende fordeler med mer:
Da kan du se alle våre andre kategorier innenfor dører nedenfor: