Trygg E-handel

Nettbutikk siden 2007

10 års garanti

+200 000 kunder

Ytterdører

Ytterdører forbinder ute med inne, å anvendes derfor typisk i gangen/entréen.

Gå på oppdagelse i vårt store utvalg av billige ytterdører her.

Du finner enkelt prisen på dine produkter – velg produkttype, inntast dine mål og fyll ut dine spesifikasjoner.  

Ytterdør

tterdøren er det første du ser nå du kommer hjem og det siste du ser når du går. Det samme gjelder for dine gjester. Det er også den som skal beskytte hjemmet ditt. Det gjelder så vel vær og vind som besøk av uønskede fremmede. Din inngangsdør skal ønske velkommen inn og på samme tid avvise angrep og forsøk på å trenge seg på. Hvis vi legger til at vi ønsker at den skal vare i mange, mange år, har vi kartlagt de grunnleggende egenskaper en god dør må ha. Men den skal selvfølgelig også være i harmoni med omgivelsene sine. SpareVinduer har et stort utvalg av billige utgangsdører som vil passe inn.
 
Det er opp til deg om din ytterdør skal være innadslående eller utadslående. Utadslående ytterdører brukes typisk i rom der det ikke er så mye plass, og hvor man derfor ikke ønsker at døren lukker innover. Er det nok plass er det likevel mest praktisk at ytterdøren er innadslående. Hos SpareVinduer har vi et stort utvalg av billige, flotte ytterdører, der også kan brukes som hyttedører.
 
Ytterdører fås f.eks. med og uten sprosser, med glass eller fylling, som doble dører eller enkeltdør, med eller uten sidefelt. Andre dører til fasaden er f.eks. et ytterdørparti. Designet er helt opp til deg - Du kan fx velge om det er en svart ytterdør eller evt. PVC ytterdører du er interessert i, og straks etter får du din pris.
Vi har mange muligheter å tilby deg, og du får god oversikt i listen ovenfor. Sjekk om din ytterdør finnes i standardmål. 5-10 dagers levering på standardmål. 

Finn den riktige døren til dine behov

Hvis du er boligeier så kjenner du til de forskjellige vedlikeholdsoppgavene som følger med. Det er både innvendig tre og utvendig tre som skal males, takrenner som skal renses, takstein som skal skiftes osv. 

Innimellom kommer det også større prosjekter, som krever en del arbeid og som krever at man tenker seg godt om. Spesielt gjelder dette når man skifter ut ytterdører og vinduer. 

SpareVinduer vet at nordmenn stiller høye krav til kvalitet. Det er derfor vi vil ha det beste, som også er årsaken til at vi kun leverer dører og  nye vinduer i god kvalitet. På den måten kan kundene føle seg i trygge hender og få mest mulig for pengene.

Så om du skal skifte ut dine ytterdører så ta kontakt med SpareVinduer allerede i dag og få en snakk om hva vi kan gjøre for deg. Vi har alltid et stort utvalg av utvendige dører, så du kan med sikkerhet finne det du ønsker hos oss.

HUSK: Når du handler i vår nettbutikk betaler du varene dine via en sikker betalingsserver – og så er vi naturligvis også godkjent av e-handelsfondet.


Fem innledende spørsmål når du skal velge ytterdør

1. Hvor skal døren brukes? Er det hovedinngangen eller er det en kjøkkeninngang eller andre steder? En enklere og hovedsakelig praktisk dør kan god prege kjøkkeninngangen, mens du legger mer vekt på estetikken for hovedinngangens del.
2. Hva er det innenfor døren? Er det en entré uten vinduer, kan du velge en dør med en eller flere ruter. Det naturlige dagslyset bør komme inn et sted. Alternativt kan det settes inn et sidefelt og overlys.
3. Døren skal integreres godt med husets fasade. De er forskjell på et gammelt hus og et moderne hus. Tenk over om du vil klassifisere det som trendy, klassisk, eksotisk, funkis, eller minimalistisk.
4. Hvilken farge vil du ha? Ikke ignorer dette punktet. Men stol på deg selv. Velg den fargens som behager deg mest, så lenge du føler den går overens med husets fasade.
5. Hva med vær og vind? I steder som er mer utsatt for kulde og vind, bør en tenke mer på isolasjon enn andre steder. Det samme gjelder hvis det er en åpen løsning, uten entré, innenfor døren. Jo mindre varme som forsvinner ut gjennom døren, desto mindre utgifter blir det på oppvarming av huset.

Det endelige valget av ytterdør

Nå du nå har et bilde av hva slags dør du vil ha, kan du gå mer konkret til verks. Finn fram målebånd og mål bredde og høyde i døråpningen. Regn med at det vil gå bort et par centimeter i hver ende med fuging og tetting.
Deretter kan du ta en titt på vårt utvalg av ytterdører. Du finner fram til den kombinasjonen du ønsker med ruter og fyllinger, så velger hvilket materiale du vil ha, kvistfri furu, tre/aluminiumsdør eller pvc-dør. Deretter kan du føre inn dine mål og spesifikasjoner.
Hva slags materiale du velger, avhenger av stilen på huset eller bygningen den skal monteres i, og dine egne preferanser.

 

Ytterdør av kvistfri furu

Godt, hardt tre er det materialet vi har laget dører av i århundrer. Våre tredører er presenteres i kvistfri furu. Den saktevoksende furua finnes først og fremst i Finland og i Sverige. At den er saktevoksende innebærer at årringene står tett, og at treet følgelig blir hardere.
Dette treet er botanisk og evolusjonsmessig rustet for nordiske forhold med snø, vind og kulde. Det er impregnert fra naturens side med tykke kvaekanaler. Men selvfølgelig er de også etterimpregnert fra vår side for å yte motstand mot råte og sopp.

 

Tre/aluminiumsdør

Velger du en tre/aluminiumsdør får du en aluminiumsprofil utvendig for ekstra beskyttelse mot det nordiske klimaets herjinger. Det vil med det være mindre behov for vedlikehold. Innvendig vil du se en god, gammeldags tredør.

 

PVC-dør

PVC-dørene gir den aller beste beskyttelsen. I tillegg krever de minimalt med vedlikehold. Det holder å rengjøre dem med en fuktig klut. PVC-materialet er også svært miljøvennlig med sin lange holdbarhet. Dørene kan i prinsippet holde seg i hundrevis av år. De egner seg likeledes svært godt for gjenvinning, og kan resirkuleres opptil sju ganger.

 

Innadslående eller utadslående dør

Deretter må du velge åpningsretning. Tradisjonelt skulle inngangsdøren åpners innover, for at folk skulle få følelsen av å være ønsket velkommen. I dag ser vi heller mer på hvordan det ser ut innvendig. Er det en trang entré med liten plass, kan det være bedre med en utadslående dør. Med tanke på tetthet kan utadslående dører også ha en marginal fordel. Merk at det ikke gis garanti for innadslående dør plassert over 1. etasje.
Kryss også av hvilken side du vil ha hengslene.

 

Dør med glass

Et eller flere glass i døren, har som nevnt en fin estetisk virking og sørger for naturlig lys på innsiden. Det vil alltid bli et visst varmetap med glass i døren. Det reduseres med våre tolags superlavenergi rute. Velger du tre lag, isolerer du ytterligere. Tester viser at trelagsrutene har et varmetap på 0,8 w/M2/K (U-verdi) mot 1.1 0,8 w/M2/K for de med to lag. Les mer om U-verdier som måleenhet for varmetap lenger ned.
Når det gjelder glass bør du også vurdere om du har behov for spesiell lydisolering eller sikkerhetsglass.
Bor du i et område med døgnkontinuerlig biltrafikk eller andre nærliggende støykilder, Kan du med fordel sette inn lydglass. De består av to glass med forskjellige tykkelse. Det vil bryte lydbølgene effektivt, og redusere lyder utenfra med rundt regnet 50 %. Bemerk at hvis du setter inn en ventil, vil effekten av lydisolert glass forsvinne.
Selv det mest solide glass kan knuses under spesielle omstendigheter. Et sikkerhetsglass vil hindre at glasskårene sprer seg utover og medfører en sikkerhetsrisiko. Glassplintene vil sitte fast i en laminatfolie etter at ruten er knust, når du har sikkerhetsglass.
Ta også en beslutning om du vil ha frostet eller klart glass i ruten. Frostet glass leveres imidlertid ikke som lydglass.

 

Andre typer ytterdører

I tillegg til de klassiske, enkle ytterdørene kan du også vurdere sidefelt eller dobbeltdører. Disse er naturlige alternativer der du har en særlig bred døråpning. Du avgjør selv om du vil ha ruter og hvor mange ruter det eventuelt skal være.
Platedører egner seg også godt som utgangsdør. Med tre lag plater og fylt med isoleringsstoffer beskytter de godt mot kulda.
En stalldør, eller halvdør, er et interessant alternativ for dører ut mot verden. Den er delt i to horisontale deler som kan åpnes hver for seg. Det er praktisk ved lufting. Barn og husdyr kan ikke løpe ut hvis du kun åpner den øverste delen

 

Slik setter du inn ei dør

Du skal selvfølgelig holde deg til den veiledningen som følger med den døren du kjøper. Denne bruksanvisningen berører de generelle hovedpunktene.
• Først ser du til at døråpningen er ca 15 mm større enn karmen rundt. Det skal være plass til å sette inn kilene og senere isolere og tette rundt karmen.
• Sett karmen på plass og mål at den står i vater før du fester den. Du kan bruke spiker eller spesielle karmskruer. Fordelen med karmskruer er at du kan etterjustere eventuelle skjevheter. Er det ikke hull til karmskruer i veggen, må du lage dem. Sjekk at det er godt hold i veggen for disse.
• Du starter med den siden du vil ha hengslene. Først fester du karmen oppe og nede, og tilføyer deretter to punkter til. Sjekk at den fortsatt står helt rett. Så gjør du tilsvarende på den andre siden.
• Ta fram målebåndet igjen og kontroller at døråpningen er like bred nede som oppe. Juster karmskruene ved behov. Mål også diagonalene og bekreft at de er like lange.
• Nå kan du henge opp døra. Føl at den henger bra, at den er lett å åpne, lukke og låse. Juster ved behov.

 

Vedlikehold og rengjøring av tredør

Tre er et levende materiale og trenger stell. Du bruker stort sett vanlige, ikke alkaliske rengjøringsmidler. Vanlig oppvaskmiddel er et greit valg. Ikke bruk noe som kan ripe eller løse opp overflaten, som stålull, skurepulver eller løsemidler.
Du fukter overflaten, ikke mer enn nødvendig, deretter rengjør du med jevne bevegelser ovenfra og ned.
Etter rengjøring innsettes døren med treolje.

 

Hva er u-verdi?

«U» er enheten som måler dørens isolasjonseffekt.
Den beregnes ut fra hvor mange watt per kvadratmeter dør som forsvinner ut når det er én grads temperaturforskjell mellom inne og ute. Ved testingen brukes en dør som sitter i en karm.
En rimelig tett dør har verdier mellom 0,8 og 2,0 U.
En glassåpning vil normalt gi et varmetap. Hvor mye avhenger av størrelsen på åpningen og metoden som er brukt ved montering.

 

Hvorfor du skal kjøpe ytterdør fra SpareVinduer

• Flere enn 100 000 fornøyde kunder har fått levert dører eller vinduer fra oss.
• Nettbutikk i over 12 år
• Godkjent av Trygg E-handel Norge. Det er en 12punkt-test som gjennomføres ved hjelp av anonyme kjøp.
• Tilknyttet et av Europas største industrikonsern
• Produserer på egen fabrikk uten fordyrende mellomledd
• Utvidet 10-årsgaranti for dører og produsert i impregnert furu, tre/aluminiums og pvc. Les mer utvidet 10-årsgaranti.
• Kåret til Gasellebedrift fem år på rad av Dagens Næringsliv. Dette måles ut fra stigende omsetning.

I tillegg til vanlige utgangsdører har SpareVinduer alle typer dører og vinduer. Ta en titt på våre produkter og priser.

Er du i tvil om hva du skal velge, ta kontakt her på chatten. Du kan også ringe eller sende oss en epost.

Ofte stilte spørsmål

  • Hva er en ytterdør?

    En ytterdør er den mest brukte hoveddøren blant nordmenn. Hos Sparevinduer har vi et bredt utvalg av ytterdører. Vi tilbyr både med og uten fyllninger og ruter. Du kan altså tilpasse den nye hoveddøren din etter boligen din.
  • Hvordan velger jeg riktig åpningsretning på døren?

    Er du i tvil om hvilken vei døren din skal åpne har vi laget en guide som du kan lese her.
  • Hvilket materiale skal jeg velge når jeg kjøper ny dør?

    Når du velger en ny dør til hjemmet er det viktig å vurdere hvilket materiale du skal velge. Du kan velge mellom tre, tre/alu og PVC. Det hele avhenger av hvor mye du vil vedlikeholde vinduene dine, hvilket materiale du synes er penest og prisen. Her kan du lese mer om tretre/alu og PVC.