Furudører og vinduer

Tredører og trevinduer fra Sparevinduer er med saktevoksende furu. Dette sikrer deg den beste kvaliteten – selvfølgelig uten at gå på kompromiss med den gode prisen. Her kan du lese mye mer om den spennende tresorten, som benyttes til fremstilling av bl.a. møbler, byggematerialer og papir.

Furu er en del av Pinus-slekten, en slekt som består av ca. 100 nåletrearter. Kjennetegnet for alle trærne i slekten er, at de er grønne året rundt, og furuslekten, som den også blir kalt, er utbredt fra tregrensen i Nord-Norge helt ned til den tropiske zonen, hvor den stoppes av store sandområder. Furuslekten er ytterligere kjennetegnet ved å ha nåler, som sitter i mindre skudd med 2, 3 eller 5 nåler i hvert. Alle tresortene har også forskjellige kongletyper.

Furu til papir, møbler og byggematerialer

Som de fleste nok vet, så benyttes furu i stort omfang til fremstilling av papirmasse, møbler, gulv og byggematerialer generelt, også til trevinduer og tredører. Fordelene ved furu er mange:

1) Det har mange store harpikskanaler, og treet er derfor allerede så å si impregnert fra naturens side.

2) Furu inneholder en rekke stoffer, som motvirker angrep fra insekter og sopp. Det er derfor meget holdbart og dermed velegnet til å fremstille f.eks. vinduer og dører, da disse jo som bekjent skal være i stand til at motstå diverse værtyper, blant annet sne, regn, fuktighet og sol.

3) Skogsfuru er særlig holdbar. I Norge er mange bjelkehus og kirker bygd av skogsfuru – det er mange bygninger som har stått i over 800 år!

Visste du …

    - At en skogsfuru kan bli opp til 30 m høy
    - At skogsfuru normalt er ca. 80 år, når den blir felt
    - At skogsfuru kan bli opp til 250-300 år
    - At rav, som vi primært bruker til f.eks. smykker, er herdet harpiks eller kvae fra furuer, som har vokst for flere tusen år siden

I Sparevinduer bruker vi primært trær fra Sverige og Finland, da det der er de riktige betingelsene for å få en god kvalitet på treet. Fordi det vokser sakte her gir treet tette årringer som er et tegn på god og hard kvalitet. Er det for stor avstand mellom årringene, blir treet mykt og gir en dårligere kvalitet.
Sparevinduer bruker saktevoksende skogsfuru. Det høye kjerneinnhold i treet sikrer, at vi kan fremstille gode, solide produkter, som har en lang levetid i vårt tøffe klima.

Impregnering

Som nevnt tidligere, er furu fra naturens side selv-impregnerende bl.a. på grunn av det høye innhold av harpiks eller kvaekanaler. For å sikre treet utenfra, impregnerer vi alle våre ferdigproduserte vinduer og dører, så de er beskyttet mot råte og sopp. Hvis du vil sikre dine dører og vinduer ytterligere, kan du selv etterbehandle med både olje- og vannbasete produkter.

 

Malte vinduer og dører

Langt størstedelen av våre kunder velger ferdigmalte vinduer og dører - klar til montering. Velger du det samme, kan du fritt velge mellom våre mange forskjellige standardfarger.

 

Opptil 12 års garanti og CE-merkede vinduer

Vi gir opptil 12 års garanti på tre/alu og 10 års garanti på tre og PVC. Vi gir også alltid 10 års garanti på glass. Les mer om våre garantier her.

Vi har billige trevinduer og -dører – de beste priser på markedet!

Alle våre produkter kan produseres i furu – se f.eks. våre populære sprossevinduer og krysspostvinduer, eller våre billige fasadedører og balkongdører. Du kan også lese om hva du kan gjøre for å kontrollere om dine vinduer er tette.

Kanskje er du mere intressert i plastvinduer eller aluminiumsvinduer?