Vinduer

Vinduer

På denne siden får du en oversikt over våre vinduer. Utforsk våre modeller og tilpass etter dine mål, ønsker og behov.

Finn og velg dine vinduer her Se mer om våre vinduer

Vinduer

På denne siden får du en oversikt over våre vinduer. Det riktige vinduet gir mulighet for god ventilering, naturlig lys, stabilt inneklima, men gir også boligen din et estetisk løft! Utforsk våre modeller og tilpass etter dine mål, ønsker og behov.

Finn og velg dine vinduer her Se mer om våre vinduer

Når burde vinduer byttes ut?

Dersom boligen din er eldre enn 25 år gammel, er det stor sannsynlighet for at du trenger nye vinduer da de blir mindre tette med årene. Ofte er gamle vinduer laget med kun et eller to lag glass, mens moderne vinduer har tre lag.

Viktigheten av vinduer av kvalitet

De fleste hjem har mange vinduer på fasaden for å slippe inn lys og luft, men av og til kan det komme inn for mye. Dagens vinduer kommer vanligvis med flere lag og energiglass, men dette har ikke alltid vært tilfelle. Derfor opplever mange som bor i eldre hjem, eller som har gått til innkjøp av billig vindu med lav kvalitet, at lyd og luft lekker inn. 

Vinduer skal være med på å gjøre det behagelig og trygt hjemme, og må derfor være tette og sikre. Moderne vinduer lages i dag ofte med 3-lags glass, og glasset er generelt av høyere kvalitet. Dette kommer godt med på energiregnskapet og vinduene kan enkelt og greit tjene seg inn i pris hvis vi ser på besparelsene på strømregningen. Dessuten øker det også komforten i hjemmet ditt, da du kommer til å oppleve mindre trekk innendørs.

Fordelene ved å velge nye vinduer skal ikke undervurderes. Det er kort sagt en god investering med nye vinduer og dører. Men det finnes selvfølgelig mye å velge mellom på utkikk etter nytt vindu, og det kan føles overveldende å finne noe som passer inn hjemme. Derfor har vi gjort det så enkelt som mulig ved å kategorisere våre vinduer inn i ulike kategorier og modeller samt gi muligheten for å personalisere hver modell etter egne ønsker og behov.


Ulike vindusmodeller for ulike formål

Det er et stort valg å kjøpe nye vinduer, så det er ikke en beslutning du må forhaste deg med. Hos Sparevinduer kan du finne et særdeles bredt utvalg av forskjellige vinduer til hjemmet ditt, og vi går her gjennom noen av de mest populære vindustypene. Det viktigste er at du finner vinduer som matcher dine behov når det kommer til både utseende og funksjon.


Toppstyrte vinduer

Toppstyrte vinduer er de mest vanlige vinduene som de fleste av oss kjenner til fra norske hjem. Vinduene er praktiske og enkle å åpne ved hjelp av et enkelt ett-greps håndtak. Toppstyrte vinduer har vært populære de siste 50 årene og fås i dag med et klart mer moderne design. Selv om dette er en klassisk variant, er det derfor en type vinduer som også passer inn i nyere hjem.2-veis vinduer

2-veis vinduer er spesielt smarte i fleretasjes-hus da vinduet kan dreies i rammen. Det betyr at man kan vaske yttersiden av vinduet inne fra huset, så man slipper å stå på en stige utenfor. Denne vindustypen kalles også for innadslående vindu og er en veldig fleksibel og sikker løsning da det kan åpnes helt opp eller settes på gløtt i lås.Sprossevinduer

Sprossevinduer er et klassisk alternativ som tar seg godt ut på norske hjem. Tradisjonelt ble vinduene brukt til gammeldagse hus og hytter, men i dag er det mange som ønsker et unikt preg ved hjelp av sprosser. Du kan selv velge hvor mange sprosser du velger og hvordan de skal plasseres på glasset.Fastkarmsvinduer

Et fastkarmsvindu kan ikke åpnes, men brukes kun til pynt og lys inn – ofte i kombinasjon med andre vindu. Det enkle designet betyr også at vinduet er billigere å produsere, noe som betyr at du kan spare penger ved å velge denne type vindu. Et fastkarmsvindu kan være en god løsning hvis det allerede er andre vinduer i rommet som kan åpnes, men du ønsker mer glass på fasaden.Trekantede vinduer

For de fleste er det en selvfølge at vinduer skal være firkantede, men det kan tilføye mye personlighet til et hus hvis man for eksempel velger trekantede vinduer i deler av huset. Det er langt ifra alle vindusprodusenter som kan tilby denne type vinduer, mens hos Sparvinduer kan du få dem etter dine mål og ønsker, takket være et bredt utvalg av dører og vinduer.


Finn din favoritt og kombiner ulike modeller

I tillegg til de ovennevnte vindusmodellene, tilbyr vi også et stort utvalg av blant annet krysspostvinduer, takvinduer, vendbare vinduer med mer. Dette gjør at du enkelt kan se gjennom ulike modeller, lese mer om deres unike fordeler og velge dine foretrukne design. Det kan også være en god idé å kombinere ulike vindustyper for ulike formål, men bestille dem alle fra samme leverandør slik at du kan forsikre at de står i stil med hverandre og holder samme kvalitet.

Husk at vinduer behøver ikke alltid være firkantede, og det er verdt å vite at det finnes alternativer. Gjør deg selv derfor en tjeneste ved å også vurdere det mer utradisjonelle når du skal velge nye vinduer.

Gode råd til å kjøpe vinduer og dører på nett


Hvorfor velge Sparevinduer for dine nye vinduer

Det er fullt mulig å bestille vinduer på nett og vi i Sparevinduer tilbyr et av de mest omfattende utvalgene tilgjengelig i Norge. Vi er eksperter på nettopp vinduer og dører og ønsker å gi deg våre beste råd til forandring. Ved å velge å bestille dine vinduer fra oss, kan du dra nytte av blant annet følgende fordeler:

 • Vindu og dører etter dine egne design. Vinduene du ser i utvalget vårt er kun standardmodellen uten noe ekstra. Ved å åpne et produkt kan du enkelt legge inn dine eksakte mål og endre blant annet materiale, glasstype, farge og tilbehør. 
 • Over 200 000 fornøyde kunder. Med nettbutikk åpen siden 2007 har vi lang erfaring med å hjelpe kunder over hele landet med deres behov for dører og vinduer. Vurderingen vår på Trustpilot sier sitt: kundene våre er fornøyde og deler gladelig sine tilbakemeldinger.
 • Opptil 12 års garanti. Takket være vår selvsikkerhet i våre egne produkt tilbyr vi totalt opptil 12 års garanti på alle vinduer og dører produsert i impregnert furu, tre/alu og PVC. Dette er fem år ekstra enn standard garanti og vi tilbyr det gledelig takket være vår upåklagelige kvalitet.

Dersom du ønsker mer informasjon eller trenger hjelp med din bestilling, er det bare til å ta kontakt med oss. Våre eksperter står klar til å veilede deg til å bruke tidligere erfaringer til å finne beste løsning for nettopp ditt hjem.

Når vi har Black Week, er det alltid gode penger å spare. Er du interessert i å vite mer om vår Black Week-kampanje? Da kan du gjøre det her: Black Week/Friday - vinduer og dører

Ofte stilte spørsmål

 • Hvordan ta rett mål til nye vinduer og dører?

  Det høres kanskje vanskelig ut å ta mål og bestille nye vinduer? Les vår enkle guide, så unngår du å ta feil mål. Alt du trenger er:

  Et ark

  En blyant

  Et målebånd.

  Du kan lese mer i vår guide til oppmåling av vinduer og dører her.
 • Hva koster et vindu?

  Hos SpareVinduer kan du se konkrete eksempler på hva det koster å få nye vinduer og dører til forskjellige typer boliger, i de forskjellige materialtypene.

  Finn din boligtype og se priseksempler her.