Innbruddssikring av dine vinduer og dører

Innbruddstyvene kommer ofte inn i boligen din gjennom kjellerdører eller vinduer, hvor de har lett adgang og kan ofte arbeide i ro og uten at bli sett. Det finnes heldigvis en rekke relativt lette tiltak som vil vanskeliggøre prosessen for innbruddstyvene. 
Ved å montere/ investere i sikring av dine dører, vinduer og ruter, er der gode sjanser for at innbruddstyven går sin vei igjen.

Hva kan du gjøre for å skremme tyvene bort?

Nesten alle innbrudd bli begått i dagtimene, da de fleste boligeiere er tatt på arbeide i det tidsrommet. Det gir innbruddstyvene fred og ro til å fokusere på deres uønskede oppgaver, i tillegg vil tyvene ikke tiltrekker seg fult så mye oppmerksomhet, da ingen er hjemme til å oppdage dem. 

Utover dette er helgene, høytider og ferier også utsatte perioder for innbrudd, da mange huseiere tar hjem til familie eller på ferie, hvilket medfører at huset stå tomt. Det burde du selvfølgelig kunne gjøre uten problemer, men innbruddstyvene er dessverre blitt en større utfordring de senere år. Nettopp derfor har vi hos Sparevinduer sett på, hvordan du kan forebygge innbrudd og skremme tyvene bort før de forsøker å bryte seg inn. 

Innbrudds hemmende hakekolber huker seg fast i sluttblikket, slik at det blir vesentlig vanskeligere å bryte opp fra utsiden 

Slik holder du tyvene ute

De fleste innbruddstyver kommer inn enten gjennom et vindu eller en dør, og de tyvene vil derfor ofte bryte opp døren, knuse glasset, avmontere glasset eller bryte opp et vindu. Det er derfor en god ide å sørge for å låse hageredskaper og verktøy inne, da de kan brukes til å bryte seg inn. Utover dette er det en god ide å sikre vinduer og dører, slik at det blir vanskeligere for tyven at begå innbrudd i ditt hjem uten at det vekker oppsikt.

Kom tyven i forkjøpet med innbrudds hemmende vinduer og dører - det kan være de helt små detaljene som er med til å sikre ditt hjem og din familie mot innbrudd. 

Innbruddssikring av vinduer

Når du skal sikre alle vinduene i boligen kan du med fordel se på, om du har: 
Sikkerhetslimte ruter, så tyven ikke kan ta glasset ut 

 • Énveisskruer i glasslister, dette gjør at det blir vanskeligere å bryte vinduet opp. 
  Énveisskruene kan etter monteres til alle vindusmodeller – men kun til elementer av tre (husk å forborre)
 • Montere vinduslåser. Vinduslåser kan etter monteres på alle typer vinduer, men er spesielt egnet til sidehengte vinduer med hasper, der det ikke er mulighet for å montere et håndtak med nøkkel eller kodelås 
 • Sikringshasper 
 • Et-grepshåndtak som sikrer en solid lukning av dine vinduer 

En ekstra sikring mot innbrudd er å velge et et-greps håndtak med lås. Da blir det ekstra vanskelig for en innbruddstyv å åpne vinduet.

Innbruddssikring av dører

Skal du innbruddssikre alle dørene i ditt hjem, kan du overveie å velge: 

 • Nye 6-stiftet nøkler 
 • Lås med sylinder, det gjør det vanskelig for tyvene å benytte døren som en fluktvei 
 • Sikkerhetslimte glass, så tyven ikke kan fjerne glasset 
 • Innbruddssikret sluttblikk i dører med grep i rustfritt stål 

Skap illusjonen av at du er hjemme

Når du tar på ferie - eller jobb å ditt nabolag er plaget av innbrudd - kan du med fordel gjør én eller flere av følgende ting før du går ut av døren: 

 • Skru på radioen 
 • Skru på litt lys rundt i huset 
 • Trekk gardinene i enkelte rom 
 • La vasketøyet henge ute 
 • Ha friske blomster i vinduet  
 • Bruk lysfølere utenfor 
 • La din seng stå ured 

Når du gjør det så skaper du illusjonen av at du fortsatt er hjemme, om det skulle komme ubudne gjester forbi. Går tyvene eksempelvis en runde rundt ditt hus og kikker inn av de fleste vinduer så ser de et hjem der personer jevnlig sover i sengen, hører radio i stuen og tørker klær til den kommende uken.

Det virker ikke umiddelbart som et hjem der eieren er tatt på ferie, og derfor går tyvene kanskje utenom ditt hjem. 

Vores ruder bliver limet fast hvilket gør det mere besværligt for en indburdstyv at afmontere glaslisterne og tage glasset ud.

Bruk dine naboer

Da tyvene slår til er huset ofte tomt, derfor er det en god ide å få dine naboer til at være ekstra oppmerksomme når du ikke er hjemme. De behøver ikke sitte på vakt, men de kan inni mellom kaste et blikk mot din bolig, samt de kan ringe deg om de ser noen uvedkommende som lister rundt.

Du kan som takk tilby dine naboer å gjengjelde tjenesten når dine naboer er ute og reiser. På den måten har dere sammen startet en god nabohjelp som gjør tyvene usikre.  

Få flere tips til innbruddssikring av din bolig

Innbruddssikring av både eldre og nye vinduer og dører er det første steget i den riktige retningen for et mer sikkert hjem. Hvis du samtidig innarbeider flere gode sikringstiltak rundt din bolig, så unngår du med større sannsynlighet å bli en kjedelig del av innbrudds statistikken i Norge. Med rundt 3,5 innbrudd hver time er vi et av de land i Europa med flest innbrudd pr innbygger. Det er en statistikk, vi hos Sparevinduer gjerne vil være med på å få med enda flere gode råd mot innbrudd. 
 
God fornøyelse med sikringen av din bolig!