Trygg E-handel

Nettbutikk siden 2007

10 års garanti

Lagervarer leveres fra 5 dager

+200 000 kunder

Innbruddssikring av dine vinduer og dører

Kjellervinduer og dører er innbruddstyvenes foretrukne adgang til boligen din. Les her om hvordan du kan sikre dine vinduer og dører imot innbrudd.

Innbruddstyvene kommer ofte inn i boligen din gjennom kjellerdører eller vinduer, hvor de har lett adgang og kan ofte arbeide i ro og uten at bli sett. Det finnes heldigvis en rekke relativt lette tiltak som vil vanskeliggøre prosessen for innbruddstyvene.

Ved å montere/ investere i sikring av dine dører, vinduer og ruter, er der gode sjanser for at innbruddstyven går sin vei igjen. Du kan f.eks. montere/investere i:

Sikring av vinduer

Innbruddstyven er ofte ikke interessert i å knuse et glass for å komme inne, da dette lager mye lyd som kan alarmere dine naboer. I tillegg vil det også være en risiko for kuttskader som vil kunne skapet et DNA-spor. Derfor vil en innbruddstyv typisk gå etter fjerne listene rundt glasset for å forsiktig ta glasset ut.

Eldre vinduer kan ofte enkelt brekkes opp med et skrujern eller et lite brekkjern, og derfor vesentlig lettere å bryte opp enn nye vinduer. Nye vinduer av god kvalitet produseres normalt med en rekke ekstra sikkerhetstiltak som gjør det mye vanskeligere for en innbruddstyv å komme seg inn uten mye tålmodighet, tid og store redskaper. Nye vinduer har utover dette ofte montert hakekolber som fungerer slik at en hake fester seg i  sluttblikkets ramme, som gir en sterk og tett enhet som gjør at forsøk på innbrudd vil bli vesentlig mer krevende.

  • Paskvilgrep med lås (nøkler eller kode)
  • Énveisskruer i glasslister. Énveisskruene kan ettermonteres i alle vindusmodeller, men kun i elementer av tre (husk å bore for)
  • Montering av vinduslåser. Vinduslåser kan ettermonteres på alle typer vinduer, men er spesielt gode til sidehengte vinduer med anverfere, hvor det ikke er mulighet for å montere et paskvilgrep med nøkler eller kodelås
  • Sikringshasper
  • Easybars (jernstenger)

Sikring av dører

Døren er ofte et sted som en innbruddstyv vil forsøke å benytte for å komme inn i din bolig, på samme måte som med vinduer er gamle og slitte dører enklere å bryte opp enn moderne dører.

Spesielt er balkongdører ofte et sted som en innbruddstyv vil forsøke å komme seg inn via, da døren ofte ikke har lås, samt at den ofte ligger mer skjermet fra naboene. En enkel måte å sikre din terrassedør på er å skifte den ut med en ny dør med låse mulighet. Nye ytterdører kan bestilles med flere sikkerhetsanordninger som sylinder inne og ute, 6 stiftede nøkler og ekstra låsekasse.

  • Nye 6-stiftede nøkler (de med 4-kantede hoder) 
  • Velg "politilås" også kalt dobbelt lås, du vil da ha 2 stk sylinder låser. Dette gir ekstra sikring mot innbrudd da det skal brukes nøkler ute og innvendig til å låse opp døren. Dette gjør at døren ikke kan brukes som fluktvei. Man kan velge dette til mange av våre dører ved å velge "Ekstra låsekasse (Fix 2250) (ekstra sikkerhet)" under "Velg detaljer".
  • Velg lås med sylinder. Gjør det likeledes vanskelig å benytte dørene som fluktveier
  • Ønsker du en profesjonell vurdering av din boligs innbruddssikkerhet kan du bestille en låsesmed til gjennomgang og forslag av forbedringer til nettopp din bolig.