landejendomlandejendom

70-talls villaen

På denne siden gir vi deg anbefalinger til nye vinduer til 70-talls villaen.
Les med under:

Kort om 70-talls villaen

En 70-talls villa ble designet som et romslig familiehjem.

Den er kjennetegnet av at huset er laget i murstein, og har middels store vinduer.

I tillegg har den ofte glasspartier og dører som åpner seg ut mot hagen, noe mange finner tiltalende.

Anbefalinger for vinduer

Når du eier en bolig fra 70-tallet, kan det hende at du trenger å bytte ut vinduene. Hus fra denne perioden har vanligvis vinduer som er energimerket F eller lavere. Derfor vil det være svært gunstig for isolasjonen og strømregningen å gi huset ditt nye vinduer.

Noen vinduer egner seg bedre enn andre når du skal kjøpe nye vinduer til din 70-talls villa. Vinduene i en 70-talls villa er ofte uten sprosser, så du vil sjelden se vinduer med sprosser, for eksempel bondehusvinduer, i en slik bolig. Som nevnt har villaen middels store vinduer - det betyr at vinduene har en viss størrelse, men de er for eksempel ikke så store som på villaer fra 80-tallet.

For å hjelpe deg på vei har vi satt sammen en liste over våre anbefalinger for vinduer til 70-talls villaen:

 • Toppsving vinduer

  Toppsvingvinduet er et praktisk og moderne vindu som passer godt til stilen til en 70-talls villa. Det har en enkel og trinnløs åpning med et håndtak nederst, noe som gjør det til et av våre mest populære vinduer.

  Toppsving vindu med 1 rute

 • Topphengslet vinduer

  Topphengslet vindu er et rimeligere alternativ til det toppsvingte vinduet og passer også perfekt til stilen på boligen. Det er montert med hengsler øverst og åpnes nederst. Vinduet brukes ofte i kjellere og på bad, der vinduet ikke åpnes og lukkes så ofte, men der det fortsatt er behov for ventilasjon.

  Topphengslet vindu med 1 rute

Begge vinduene kan enkelt tilpasses når det gjelder størrelse, farge, materiale og andre detaljer. Du kan også velge forskjellige tillegg avhengig av dine behov.

 • Doble terrassedører

  70-talls villaer er populære for sine direkte utganger til hagen. Med doble balkongdører får du både en vakker utgang og en flott utsikt - samt ekstra naturlig lys. Vi har mange forskjellige alternativer, men som med vinduene anbefaler vi løsninger uten sprosser, da disse passer best.

  dobbel balkongdør med 2 ruter og 2 fyllinger

Materialer

Når du kjøper nye vinduer, er det viktig å velge riktig materiale. Hos Sparevinduer kan du velge mellom PVC, tre/aluminium og tre. Hvert materiale har sine fordeler, men vår anbefaling er hovedsakelig tre/aluminium eller PVC, da disse to materialene passer godt til nyere og mer moderne boliger.

En av fordelene med PVC og tre/aluminium er også at begge materialene krever mindre vedlikehold enn tre. Du slipper dermed å male vinduene på nytt.

Vi er med deg hele veien

Support

Du får selvfølgelig hjelp både før, under og etter.
Telefon, e-post eller chat.

 

Kontakt oss her →

Frakt & Levering

Norges raskeste levering, direkte hjem til deg. Vi leverer til hele landet.

 

Les mer om levering her →

Garanti

Hos oss er garanti din sikkerhet for vinduer og dører av god kvalitet.

 

Les mer om garanti her →