landejendomlandejendom

Funkishuset

På denne siden gir vi våre anbefalinger for dine nye vinduer til funkishuset.
Les med nedenfor:

Kort om funkishus

Etter funkishus sin opprinnelse på starten av 1900-tallet, er husene blitt en populær og tidløs arkitektonisk stil i Norge. Funkishus er karakterisert med rette linjer, flate tak og store vindusflater. Når det kommer til å velge vinduer for et funkishus, er det viktig å ta hensyn til både funksjonalitet og stil. Du kan derfor lese videre om hvilke vindustyper som passer til funkishus. 

Vindustyper til funkishus 

Vinduene har en avgjørende rollene i et funkishus. Funkishus skal ha mye lys og en følelse av åpenhet eller romslighet. Dette opprettholdes av store vindusflater, som samtidig skaper den moderne fasaden. Derfor vil vi presentere noen ulike vindustyper som tar hensyn til funkishus sin stil og funksjonalitet. 

Noen funkishus er preget av store glassfasader, noen har store panoramavinduer eller vinduer som møtes i hjørnet av bygningsstrukturen - variasjonene er mange! Vinduene kjennetegnes av at de er uten sprosser, enkle og store med rette linjer. 

 • Fastkarmsvinduer

  Fastkarmsvinduer er ideelle for å oppnå det karakteristiske utseende til funkishus. De gir en uavbrutt utsikt og maksimalt med naturlig lys. Disse vinduene er typisk i stueområdet og andre steder for å oppnå en fantastisk utsikt. Fastkarmsvinduene er gjerne store og avlange, så de skaper en panoramautsikt - for eksempel i stueområdet og på soverommet.

  Fastkarmsvinduer kan ikke åpnes. Det er nemlig ikke nødvendig å skulle åpne alle vinduene i et rom. Fastkarmsvindu har en tynnere karm, som gir en større åpning - perfekt for naturlig lys og for å skape det moderne utrykket.

  fastkarmfastkarm vindu med 2 fag og 2 ruter

 • Glassfasader

  Hus i funkisstil varierer i stil og form, der noen har flere store fastkarmsvinduer, mens andre har store glassfasader. Glassfasader dekker gjerne en del av fasaden og strekker seg fra gulvnivå til taket. En av de mest slående egenskapene ved glassfasader er deres evne til å fylle rommene med naturlig lys. Du skal være obs på at glassfasader har noen sikkerhetshensyn som skal oppfylles, fordi det er viktig at vinduets glass er sikkert.

  glassfasade med 1 rute

 • Toppsving vindu

  Toppsving vindu er et eksempel på et vindu med åpningsmekanisme som passer seg godt i et funkishus. Vinduet passer godt i kombinasjonen med fastkarmsvinduer. Toppsving vindu er et svært funksjonelt vindu fordi det kan svinges nedover 180 grader vertikalt. Vinduet er først og fremst svært effektiv på utlufting. Samtidig passer det bra med resten av stilen til funkishus. Det enkle og moderne designet forstyrrer nemlig ikke fasaden.

  toppsvingvindu med 1 rute

Hvilke dører passer til funkishus? 

Dørene til funkishus har gjerne mange av de samme karakteristikkene som vinduene.
Dørene er minimalistiske, og preget av glass og rette linjer.
 

 • Ytterdør med glass

  Til et funkishus vil ytterdører med glass, eller vindusdører, gi naturlig lys og en sømløs forbindelse mellom innendørs og utendørs. Enkle ytterdører uten mye detaljer vil stå i god stil til vinduene og resten av husets fasade.

  Et ytterligere mulighet, er sidefelter. Sidefelter plasseres på én eller begge sidene av en ytterdør. Sidefeltene er glassflater som passer utmerket funkis-stilen. Utforsk for eksempel ytterdør med én rute glass og sidefelt med én rute.

  ytterdør med glassvindusdør med 3 ruter

 • Skyvedør

  For en terrassedør, er skyvedører med store glassflater et godt valg til funkishus. Denne typen dør skyves til siden, som sparer veldig mye plass innendørs og utendørs. Døren skaper en sømløs forbindelse mellom inne og ute, som gir en romslig følelse og masse naturlig lys.
  heve skyvedør

Vi er med deg hele veien

Support

Du får selvfølgelig hjelp både før, under og etter.
Telefon, e-post eller chat.

 

Kontakt oss her →

Frakt & Levering

Norges raskeste levering, direkte hjem til deg. Vi leverer til hele landet.

 

Les mer om levering her →

Garanti

Hos oss er garanti din sikkerhet for vinduer og dører av god kvalitet.

 

Les mer om garanti her →