Patrisiervilla

På denne siden tilbyr vi våre anbefalinger for dine nye vinduer til patrisiervillaen.
les med nedenfor:

landejendomlandejendom

Kort om patrisiervillaen

De majestetiske patrisiervillaene ble oppført i perioden 1860-1930. De var dedikert til det velstående borgerskapet, og deres arkitektur forsøkte å gjenspeile dette. Derfor er de store, overdådige og konstruert av datidens beste materialer. Vanligvis strekker de seg over flere etasjer, har en hvit fasade og symmetrisk plasserte vinduer. 


Men selv de mest holdbare materialene kan etter hvert miste kampen mot tidens gang. Hvis du eier en villa med eldre vinduer, er det en mulighet for at de ikke gir tilstrekkelig isolasjon. Dette skyldes slitasje over tid og muligens fordi de sannsynligvis er utstyrt med tolagsvinduer, med mindre de er blitt skiftet ut i løpet av de siste 10 årene. Derfor kan det være klokt å erstatte dem med nye energivinduer, noe som ikke bare kan redusere oppvarmingskostnadene, men også spare deg penger på lang sikt. 

Våre anbefalinger for din patrisiervilla

Vinduene spiller en avgjørende rolle for utseendet til en bolig. Når du kjøper nye vinduer for din patrisiervilla, er det derfor viktig å velge vinduer som passer til huset, slik at det beholder sin klassiske sjarm.

Patrisiervilla vinduer består vanligvis av flere seksjoner. I likhet med resten av boligen har de en klassisk stil og er vanligvis utstyrt med sprosser.

Nedenfor finner du våre anbefalinger for vinduer som passer til patrisiervillaen:

 • Krysspostvinduer

  Krysspostsvinduer brukes ofte i patrisiervillaen. De har en sjarmerende og tradisjonell utforming som passer godt med stilen, og de er tilgjengelige i mange varianter med sprosser og seksjoner.

  krysspostvindu 2 fag 4 ruter

 • Sprossevinduer

  Et annet godt alternativ for patrisiervillaer er sprossevinduet. Dette er et vindu med sprosser som gir et litt enklere alternativ til krysspostvinduene. Akkurat som krysspostvinduer, fås det også i flere varianter.

  sprossevindu 2 fag 6 ruter

 • Buede og runde vinduer

  Noen patrisiervillaer har buede vinduer, og i enkelte tilfeller runde vinduer. Hvis du ønsker å beholde den karakteristiske profilen med buede vinduer, kan du finne slike vinduer hos oss!

  Hvis du derimot ønsker å gi din patrisiervilla en unik touch som ikke så mange andre har, kan et rundt vindu være akkurat det du leter etter.

  buet vindurundt fastkarmsvindu

Få orden på detaljene 

Når du kjøper vinduer hos Sparvinduer, kan du enkelt tilpasse vinduene etter dine preferanser. Du kan for eksempel velge materialet på vinduet - om det skal være laget av tre, tre/aluminium eller PVC. Du kan også velge sprossebredde, lukketype, farge og mye mer!

Når du konfigurerer produktet ditt, må du først legge inn målene øverst, og deretter kan du finjustere de siste detaljene rundt vinduet.

Hvis du ønsker å måle opp selv, men er usikker på hvordan du gjør det, kan du finne vår gjør-det-selv-guide her. Hvis du foretrekker å la en profesjonell gjøre jobben, kan du bestille profesjonell oppmåling her.

Vi er med deg hele veien

Support

Du får selvfølgelig hjelp både før, under og etter.
Telefon, e-post eller chat.

 

Kontakt oss her →

Frakt & Levering

Norges raskeste levering, direkte hjem til deg. Vi leverer til hele landet.

 

Les mer om levering her →

Garanti

Hos oss er garanti din sikkerhet for vinduer og dører av god kvalitet.

 

Les mer om garanti her →