Hyttevinduer og hyttedører- velg tradisjonelt eller tenk nytt og spennende!

Hyttedører kan man trygt si er en essensiell del når man bygger en hytte. Enten du skal pusse opp en gammel eller bygge deg en ny, så gjelder det å velge riktig. Trenger du inspirasjon, råd og et rikt utvalg av hyttevinduer og hyttedører, har du kommet til riktig sted. Vi har tradisjonelle modeller og modeller for de som er ute etter noe helt spesielt. Velg fra vårt store lager, eller skreddersy etter egne mål, fargevalg og antall ruter.

Vindu som passer til hytten – eller omvendt?

Den prosessen man går gjennom når man skal bygges seg en ny hytte kan være spennende, men den kan også by på mange utfordringer og vanskelige valg må tas. Når de største spørsmålene er avklart kommer detaljene. Hvilken hyttedør skal man velge, hvor stort trenger kjøkkenet å være og ikke minst – hvilke hyttevinduer skal man ha? For noen kan det faktisk begynne i andre enden. De finner vinduer til en hytte som de faller for og må bygge en hytte som passer til dem.


Hyttevinduene og -dørene bør stå i stil med hytten for øvrig, og stilen varierer veldig alt ettersom om hytten står på fjellet eller ved sjøen. Hyttevinduer med sprosser er gjerne et tradisjonelt valg. Det er klassisk og pent, vi velger å påstå at hyttevinduer med sprosser aldri vil gå av moten.


Når det kommer til å velge hyttedør finnes der også flere flotte alternativ. Et stilig valg er stalldør til hytte, gjerne med ruter både oppe og nede. Bygger du en større hytte, og ønsker litt "herregårds-følelse" går du for en av våre doble ytterdører. Velg sprosser i vinduene både på døren og på vinduene så får du en gjennomgående helhet i stilen. Til hytten din ved sjøen kan vi kanskje foreslå en platedør.

 

Dagens hytter kommer i mange varianter. Noen velger de helt moderne med store vinduer som gir panoramautsikt eller hytter i typisk funkisstil, men den tradisjonelle bonderomantiske stilen er på ingen måte død allikevel. Mange profesjonelle hytteutbyggere mener at den typiske hyttebyggeren fortsatt velger tradisjonelt og vil ha en hytte som ser ut som en hytte! Men selv en "vanlig" utgave har sitt særpreg, og om det er du selv som bygger den står du fritt til å sette din egen stil på den. Husk at vinduer og dører er ofte blikkfang på både hus og hytte, prøv deg derfor frem og tenk gjennom hva som passer akkurat din hytte. Skal den ha et fåtall men store vinduer, eller mange og små? Husk at du også bestille flere former for ytterdør til hytte og hus etter mål – for å få det akkurat som du ønsker det!

Hyttevinduene finner du hos Sparevinduer

Selv om vinduene og døren skal være på hytten så er det ingen grunn til å slurve med kvaliteten. Hos sparevinduer.no finner du både hyttevinduer og hyttedører til priser du kan leve med. Vi har et rikt utvalg og mange modeller. Kom gjerne innom nettsiden og ta en nærmere titt på både hyttevinduer og andre vinduer – til markedets mest konkurransedyktige priser. Du velger størrelse og materialer, vi kalkulerer prisen for deg. Helt enkelt og med kun et par tastetrykk! Kjøp det du trenger hos Sparevinduer.