Tredører

Dører i tre er populære, på grunn av det flotte, klassiske skandinaviske tredesignet, og det slitesterke treet som materiale. Selv om tre er et tradisjonelt materiale i våre hjem, gir materialet et moderne preg som tvilsomt går av moten med det første.

 

Våre mest populære dører

Dørene i tre hos Sparevinduer er av saktevoksende furu, primært fra Sverige og Finland. Den sakte veksten gir treet tette årringer, som danner et hardt tre med slitesterke egenskaper, samtidig som at furuen har en lav egenvekt. Dette gjør det nordiske furutreet svært eksklusivt. Furuen har en helt egen evne til å impregnere seg selv, derfor er treet så og si ferdig impregnert helt naturlig. Furu har en naturlig evne til å motstå sopp og råte, men også vær og vind. En ytterdør i tre er derfor et godt valg for norske hjem!

Det er viktig for oss å tilby tredører med lang holdbarhet og høy kvalitet som er tilpasset det norske klimaet, slik at vi vet at våre kunder blir fornøyde. Høy kvalitet skal samtidig ikke gå på bekostning av prisene - derfor tilbyr vi tredører til en rimelig pris.

Dører i tre krever noe vedlikehold, i motsetning til dører som krever mindre vedlikehold som alu/tre og PVC. Våre produkter blir industrielt malt på vår fabrikk, som gir god dekkevne. De første årene krever derfor våre tredører lite vedlikehold, men det kan være lurt å vaske over med en klut en gang i blant. Videre anbefales det å male døren hvert femte år, fordi malingen beskytter treet. Pass på at det ikke går så lang tid mellom hver gang at malingen begynner å flasse, da må malingen slites bort, og du må legge grunning før du kan male på nytt. Vedlikeholder du tredøren din godt, vil den vare i mange, mange år. Alle våre produkter har alltid en 10 års garanti.

Du må gjerne ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på angående vedlikehold av tre, våre produkter i tre eller andre spørsmål - vi kan hjelpe med det aller meste.


Hvilken type tredør skal du velge?

Hos Sparevinduer tilbyr vi en rekke ulike typer tredører. Ut fra dine behov og ønsker, skal du nok finne en dør i tre som passer din bolig.

Du starter med å klikke deg inn på hvilken type dør du er på utkikk etter - om det for eksempel er en ytterdør. Dermed vil du se en rekke ulike stiler og typer ytterdør. Klikk deg inn på den stilen som du ønsker. Når du har klikket deg inn på en type dør, kan du fylle inn dine breddemål og høydemål. Klikk her for en enkel guide over hvordan du måler opp riktig.

Trykk på "materialetyper" og velg "furu - kvistfri" for å velge tredør. Videre, vil du se det er flere kategorier med ulike spesifikasjoner og funksjoner, angående glass, farger ol. Du vil se at prisen oppdaterer seg når du tar valg. På denne måten får du ingen overraskelser når du designer din dør.

Dobbel ytterdør i tre 

En dobbel ytterdør i tre er perfekt for deg som ønsker det herskapelige preget på din bolig. I tillegg, er dobbel ytterdør svært populær fordi du får en større åpning til å bære inn store møbler eller annet. Når du velger dobbelt ytterdør i tremateriale, må du også velge farge til karm. Du kan velge mellom alt fra hvit, brun, rød og sort, men også ulike fargenyanser inspirert av det klassiske furu-utseendet.

dobbel ytterdør i tredobbel ytterdør i tre

Balkongdør i tre 

En balkongdør i tre vil skape en flott overgang fra din balkong eller hage og inn til ditt hjem. Hvis du trykker deg inn på linken med balkongdører, vil du finne at vi tilbyr dører med i delvis eller hel glass, og med ruter. For eksempel kan du sjekke ut vår balkongdør med én fylling, som har et utseende som passer de fleste stiler.

balkongdør i trebalkongdør i tre

Heve skyvedør i tre 

Heve skyvedør har navnet fordi døren hever seg når den trekkes til siden. Skyvedører er både populært som hagedør, til utehus eller innendørs fordi du sparer masse plass. I tillegg, hvis din skyvedør går ut til ditt uteområde, kan du åpne opp hjemmet ditt til uteomgivelsene på en vakker sommerdag. Dette er en av grunnene til at skyvedører er så populære, fordi du ikke blir sjenert av dører som er "i veien" for din utsikt eller hage.

heve skyvedør i treheve skyvedør i tre

Dobbel balkongdør i tre 

Dobbel balkongdør er attraktivt fordi døren gir en stor åpning til din hage eller balkong som slipper inn masse lys. Dersom du er opptatt av høy tilgang på naturlig lys, bør du vurdere en dobbel balkongdør. Dobbel balkongdør kan være en god idé for deg som liker å invitere, fordi den store åpningen skaper en naturlig overgang fra uteområdet til inneområdet som gir deg et større område å invitere gjester til. Dobbeltdører er også gjerne populært fordi det gir et luksuriøs preg til boliger. Sparevinduer tilbyr en rekke ulike farger til din nye dør, som hvit, sort eller furu.

dobbel balkongdør i tredobbel balkongdør i tre

Stalldører i tre 

Stalldører har fått sitt navn nettopp fordi døren ligner en stalldør, hvor du kan åpne øvre del og nedre del separat. Stalldører, også kalt halvdør eller todelt dør, har både et praktisk og stilfullt design. Designet gjør det mulig å blant annet lufte eller slippe inn sollys, uten at hund eller små barn løper ut. Stalldører er populære å ha både som ytterdør eller innendørs, til ditt utehus eller hytte. For eksempel, kan stalldører egne seg hvis du vil ha en dør på ditt kjøkken. På denne måten, kan du slippe inn frisk luft og slippe ut matos uten at du må ha hele døren oppe. Designet har i tillegg et landlig og sjarmerende preg, som gir din bolig et unikt preg.

stalldør i trestalldør i tre

Sidefelt i tre 

Sidefelter er avlange partier som plasseres på siden av en dør. Med sidefelter til ytterdør kan du personliggjøre din entré og slippe inn mer lys. I tillegg, fremhever sidefelter rommet og gir en illusjon om en større entré. Vi kan tipse deg om at du for eksempel kan du velge et sidefelt med frostet glass, dersom du vil unngå innsyn, samtidig som at du vil slippe inn lys. Det er populært å plassere sidefelter på hver side av en ytterdør, fordi det skaper en følelse av en større og eksklusiv inngang til ditt hus. Det er altså et hav av ulike måter du kan designe ditt sidefelt - trykk på linken over og sjekk det ut selv!

Sidefelter er ikke bare populært ved ytterdører, men også for eksempel ved din stalldør eller balkongdør. På samme måte som med ytterdører, skaper sidefeltet romslighet. Du kan for eksempel plassere ett sidefelt på hver side av balkongdøren din. På den måten, åpner du opp huset ditt til dine fine uteomgivelser.

sidefelt i tresidefelt i tre