10 års garanti10 års garanti

GODE RÅD OM VEDLIKEHOLD

Vinduer og dører skal vedlikeholdes for at de fungerer best mulig, samt du vil forlenge levetiden til elementene.

Les her og få gode råd til vedlikehold.

Dine vinduer og dører skal vedlikeholdes forskjellig, alt etter hvilke materiale dem er produsert i.

 • Vinduer og dører i furu (fold ut)

  Har du vinduer og dører i furu er det en veldig god idé å være på forkant med vedlikeholdet.

  Hold jevnlig øye med overflaten, gjerne hvert år, spesielt på de sidene av huset som blir utsatt for mest sollys, da solens stråler kan være hard med malingen. Husk også at mørke farger krever oftere vedlikehold enn lyse farger.

  Det er best og lettest å male før malingen begynner å revne eller skalle av, da du da kun skal rengjøre før du maler. Er malingen først begynt å revne, anbefaler vi at du sliper og grunner, før du maler igjen.

  Det anbefales å gi treverket to tynne lag med maling fremfor et tykt lag. La malingen tørke et døgns tid mellom hvert lag, husk at vinduene ikke må lukkes før malingen er tør.

  Et godt råd er å ta av vindusrammene og avmontere så mange beslag som mulig, det er da raskere å male, og det er mulig å male under beslagene.

  Det er viktig at du ikke maler tetningslister, beslag, samt garanti- og produksjonsklistremerker. 

  Når er det best å male?

  Fuktigheten i treet må ikke være for høy. Utover dette er det best når temperaturen er mellom 10-20 grader og du skal ikke male i direkte sollys. Start ikke malerarbeidet før duggen er vekk, og begynn ikke så sent at duggen kommer igjen før malingen er helt tør.

  Værmessig er sensommeren ofte et godt tidspunkt å male på.

 • Vinduer og dører i tre/alu (fold ut)

  Har du vinduer og dører i tre/alu, har du minimalt vedlikehold.

  Du kan slippe unna med å kun vaske karmen og rammene et par gange om året etter behov. Bruk evt. pH nøytral såpe og lunket vann. 

 • Vinduer og dører i PVC (fold ut)

  Har du vinduer og dører i PVC, har du minimalt vedlikehold.

  Du kan slippe unna med å kun vaske karmen og rammene et par gange om året etter behov.

  Bruk evt. pH nøytral såpe og lunket vann. 

Årlig vindusservice

Det er hvert år en god idé å utføre en service på dine vinduer og dører, der alle bevegelige beslag, låsepunkter og grep smøres, dette er for å sikre at de er funksjonsdyktige. Sjekk også fuger, samlinger og tetningslister, fugen skal være intakt og pen, tetningslisten eller gummilisten skal skiftes hvis den er mør eller slipper fra vinduet/døren. Samlingene skal være helt tette, så opplever man sprekker så skal det males.

Trenger dine vinduer eller dører en justering? For å sikre at de lukker tett eller er lettere å åpne og lukke, så vil vi anbefale deg å se våre servicevideoer, her viser vi hvordan du korrekt får justert.

Det er verdt arbeidet

Det kan betale seg å vedlikeholde vinduene, dette for å forlenge holdbarheten. Når arbeidet er utført kan du nyte flotte vinduer i mange år.

God fornøyelse og god arbeidslyst.

Få dine vinduer til å skinne!

Når du har vedlikeholdt dine vinduer og dører kan du jo passende avslutte med å få vasket glasset, slik at vinduene skinner. Her kan du finne den perfekte guiden med tips og triks til skinnende rene vinduer.

Trenger du nye vinduer eller dører?