Støydempende vinduer

Det er få som kan være uenig i at for eksempel en god nattesøvn er avgjørende for å trives i eget hjem. Bor du i en leilighet midt i byen, mot en togstasjon eller i nærheten av en stor vei, kan lydisolerende vinduene være midt i blinken for deg. Få en følelse av stillhet og ro med våre støydempende vinduer. Vi ønsker å tilby produkter som skaper en forskjell for din trivsel hjemme.

Å ha et godt inneklima hjemme, blir gjerne forbundet med rikelig tilgang av sollys, behagelig innetemperatur og frisk luft. Gode lydforhold blir ofte nedprioritert, men det er vel så viktig for å ha det hyggelig hjemme.

Lyd trenger hovedsakelig inn i boliger gjennom utettheter i veggen og gjennom vinduer. Lydisolerende glass gjør vinduet mer robust mot lyd, ved å "stoppe" betydelige deler av omgivelsenes støy mellom glassene, før lyden når inn i din bolig. Vinduene er konstruert på en måte som er spesialtilpasset at lyden begrenses før den lekker inn i ditt soverom, stue eller kontor.


Oppbygningen av støydempende vinduer

Oppbygningen av støydempende glass kan konstrueres blant annet på følgende måte:

  • Lydisolerende glass består av en større tykkelse på glasset, enn ikke-lydisolerende glass.

  • En større avstand mellom glassene øker graden av lyddemping. Jo større avstand mellom glassene, jo mer øker lydisoleringen. Er det en variasjon i avstanden mellom glassene, skaper dette asymmetri, som øker graden av støydemping ytterligere.

  • Ulike tykkelser i glassene skaper asymmetri, som skaper lyddemping.

  • Vinduets lyddempende egenskaper avhenger også av konstruksjonen rundt vinduet, altså at vinduets ramme, fuge og karm er tett og riktig installert.

På våre lyddempende vinduer har vi endret det ene laget av glass fra å være 4 mm til 6 mm. I tillegg til at tykkere glass begrenser støy, skaper ulike tykkelser i lagene av glass asymmetri, og støyreduksjonen forbedres ytterligere. Vi tilbyr karmer i materialene tre, alu/tre og PVC, som med slitesterke egenskaper gir deg den gode kvaliteten på konstruksjonen rundt glasset. Det betyr - man merker en betydelig bedre forskjell i støyreduksjonen med våre vinduer.

Hvorfor investere i støydempende vinduer?

Bor du sentralt i byen, nærme trafikk eller kanskje har du en bråkete nabo? Kanskje du rett og slett er ekstra følsom for støy? Overdreven støy, uansett hvor det kommer fra, kan være svært irriterende og minske trivselen i din bolig. Hørselen vår har nemlig ikke utviklet seg til å tilpasse seg de høye og varierende lydene som følge av vårt moderne samfunn, som har resultert i at støy for lenge siden ble etablert som et folkehelseproblem.

Altså, er det vanskelig å argumentere mot det faktum at trivsel i eget hjem er avgjørende for å ha et godt hverdagsliv og god helse. Uansett årsak eller motivasjon, kan det være lurt å undersøke om støydempende vinduer kan være noe for deg. Støydemping er hensiktsmessig i alle rom hvor du ønsker å dempe lyd. Det er samtidig typisk å installere det i rom hvor det er et særlig behov for stillhet og ro.


Reduserer stress

Å leve i et miljø med mye høyt lydnivå kan faktisk føre til stress. Mye lyd kan nemlig gjøre deg stresset og irritabel. Stress kan blant annet skapes ved å bo i by, der det ofte oppstår plutselige og varierende lyder, som tuting, roping eller musikk, som kan oppleves som svært stressende. Motsatt kan stress øke sensitiviteten din til støy - støyen kan altså igjen øke nivået ditt av stress. Stress setter kroppen på høy beredskap, som igjen kan for eksempel føre til søvnmangel. Resultatet blir en ond sirkel - søvnmangel skaper igjen stress.

Opplever du å være lydfølsom eller stresset, kan lydisolerende vinduer være en smart investering. Det gir bedre søvn og bedre forutsetninger for å unngå stress. Les videre for noen gode grunner til hvorfor støydempende glass kan gjøre din bolig til et bedre sted uten forstyrrelser.

Unngå å bli forstyrret

Dersom din bolig vender ut mot en trafikkert vei, kan det være lurt å installere lydisolerende vindu på den siden av din bolig som vender mot veien. Delen av huset som går ut mot veien, er den siden som lekker den høyeste mengden av støy i huset. Dette vil hjelpe med å redusere forurensning av lyd i hele huset, og ikke bare på enkelte rom.

Nedenfor vil det derfor bli presentert noen rom det kan være hensiktsmessig å installere lyddempende vindu. Det kan være noen steder i boligen hvor stillhet i større grad kan være viktig for å redusere stress og unngå å bli forstyrret.

Soverom

Investerer du i støydempende vinduer på soverommet ditt, kan du unngå uønsket bråk på nattestid, som kan øke nattesøvnen din betraktelig. Hjernen vår hører, selv om vi sover. Tilstrekkelig nattesøvn, er avgjørende for å mestre neste dag, men også særlig viktig for god helse. Det kan derfor være en god investering å installere vindu med støydemping på ditt soverom.

Kontor

Har du mye hjemmekontor, kan det være en god ide med vinduer med støydempende glass på kontoret. Dette kan skape arbeidsro, du unngår å bli forstyrret og det vil øke konsentrasjonen din. Støydempende glass kan derfor også være hensiktsmessig på en arbeidsplass. En god arbeidsplass med god lydisolering kan skape høy kvalitet av de ansattes prestasjoner.

Hytta

Lydisolerende vinduer kan naturligvis også installeres på hytta. Hytta er gjerne et fristed fra den travle hverdagen - et sted for fred og ro. Dersom du har gamle vinduer på hytta, består de trolig av få, tynne glass som slipper inn mye lyd utenfra. For eksempel, kan nye, støydempende vinduer installeres på soverommene på hytta, slik at du garanterer den gode nattesøvnen på din ferie.

Træ/alu-vinduer

Ønsker du et mere moderne udtryk, kan du med fordel overveje vinduer og døre i træ/alu. Mange vælger dette materiale af den simple årsag, at disse kræver mindre vedligeholdelse end vinduer og døre i træ. Den udvendige aluprofil beskytter vinduet for vind og vejr, og du slipper for at male træ/alu vinduerne udvendigt. Samtidig får du det charmerende naturlige udseende indenfor.

  Minimal vedligeholdelse
  Praktisk udenfor, naturligt indenfor
  Moderne look

PVC-vinduer

Hvis du er på udkig efter nye vinduer og døre, som er fuldstændig vedligeholdelsesfrie, bør du overveje at købe vinduer og døre i PVC eller plast. PVC vinduer er modstandsdygtige over for al slags vind og vejr. Det eneste du skal gøre, er at vaske rammen og karmen engang i mellem, samt sørge for at bevægelige dele er smurt. Så bliver det næsten ikke nemmere.

  Minimal vedligeholdelse
  Modstandsdygtige vinduer og døre
  Lang levetid