Kjøpe vinduer? Les sjekklisten vår først!

Hva skal du ha vite før du kjøper nye vinduer?
Guiden under gir deg et hurtig overblikk over hva du skal vite før du kjøper nye vinduer. Du kan også lese mer om de valg du skal ta før du bestiller. Har du noen spørsmål til ditt prosjekt, er du alltid velkommen til å kontakte SpareVinduer post@sparevinduer.no.

Oppmåling

Oppmåling til nye vinduer kan virke vanskelig, men hvis du følger vår steg-for-steg video guide er det enkelt å ta riktige mål til nye vinduer og dører. Alt du skal bruke er:

  • Papir
  • Blyant eller pen
  • Målebånd eller tommestokk

Du kan lese mer om oppmåling her.

Type vindu

Det finnes mange modeller av vinduer som har forskjellige funksjons fordeler. Du kan her under lese mer om de mest solgte vindustypene. Har du noen spørsmål til modellene er du alltid velkommen til å kontakte oss på post@sparevinduer.no

TOPPSTYRT
Et toppstyrt vindu fra SpareVinduer åpner opp nedenfra med et grep i vinduets bunn. Vinduet er en meget populær modell da det er enkelt å betjene. Toppstyrte vinduer kan brukes på de fleste steder av hjemmet. Et toppstyrt vindu kan ikke snues rundt, men åpnes ut i ca 60 grader. Se alle våre toppstyrte vinduer her.

FASTKARM
Et fastkarmsvindu er en type vindu, som ikke kan åpnes i motsetning f.eks. et toppstyrt vindu. Derfor velger mange et fastkarmsvindu ved siden av et vindu eller en dør som kan åpnes. En stor fordel med å velge et fastkarmsvindu fremfor et vindu som kan åpnes opp, er at de generelt er en billigere modell, samt at man vil få mer glass for å få mest mulig utsyn. Se alle våre fastkarmsvinduer her.

SIDEHENGT
Sidehengte vinduer er hengslet i siden og åpner utover. Har du et vindu som er plassert over et kjøkkenbord eller lignende, så kan det noen ganger være vanskelig å åpne, men velger du sidehenglset så kan du til velge et håndtak til å åpne vinduet, det skal kun dreies for å åpne vinduet. Dette gjør sidehengslede vinduer perfekt valg til steder det kanskje er vanskelig å komme til. Se alle våre sidehengte vinduer her.

SPROSSEVINDUER

Sprossevinduer er vinduer, hvor hvert fag er oppdelt i flere felter. Du kan sammensette dine sprossevinduer akkurat som det passer deg når du kjøper fra Sparevinduer. Du bestemmer selv antall fag og ruter – vi har alt fra et fag med 2 ruter til blant annet 4 fag med 32 ruter. Se alle våre sprossevinduer her.

2-VEIS VINDU / DREH KIPP

Et 2-veis vindu utmerker seg ved at det åpnes innover i rommet. I tillegg kan man også velge å kun vippe det inn i topp til lufting. Slik at man kan åpne vinduet på 2 metoder, nr 1 ved å vippe det inn i topp eller nr 2 med sidehengsling innoverslående. Om man vipper inn vinduet i topp får man en stor glipe som sikrer frisk luft og sikker lufting i ditt hus.

Med sidehengsling innoverslående kan man også få enkel tilgang til utvendig side av glasset, som gjør det enkelt å vaske på steder man ikke kommer til utenfra. Du kan se våre 2-veis vinduer her.

KRYSSPOSTVINDUER

Krysspost er kjennetegnet ved å være delt i felter med kryss der dem møtes, derav navnet. Der kan være mange forskjellige grunde til at velge et krysspostvindu, men de fleste gjør det for at bevare husets identitet. En god tommelfingerregel sier at hvis husets opprinnelige vinduer var krysspostvinduer, så bør du også gå etter krysspostvinduer, når det er tid til at få dem utskiftet, da denne type vinduer vil passe bedre til huset. Du kan lese mere om våre krysspostvindu her.

Materiale

TRE

Alle trevinduer hos SpareVinduer er fremstilt i kjernetre med en høy kvalitet. Det betyr blant annet at de har en høy kjernetresprosent, dette sikrer at vinduene holder seg godt i vær og vind i mange år uten råte. I tillegg er tre normalt det billigste materiale, som gjør dette til det riktige valget for deg som vil spare mest mulig penger.

Velger du vinduer i tre skal du være forberedt på, at de krever litt vedlikehold. Det er nødvendig å male dem utvendig med noen års mellomrom, hvis du vil sikre at de holder lengst mulig. Du kan lese mer om vinduer i tre her.

PVC

PVC som materiale til produksjon av vinduer stiger i popularitet. PVC er et meget motstandsdyktig materiale. Det krever ikke vedlikehold som trevinduer, og de skal kun vaskes ved behov, samt olje hengsler og beslag ca årlig. Vinduer i plast passer godt til moderne boliger, men de kan også brukes i eldre bygninger. Du kan lese mer om vinduer i PVC her.

TRE/ALU

Tre/alu vinduer er et godt alternativ til trevinduer, da vinduer i tre/alu er trevinduer, som er bekled med en tynn list av aluminium på utvendigside. Listen med aluminium beskytter vinduets utside, som betyr at de blir mer beskyttet for vær og vind, som igjen medfører mindre slitasje og lengre levetid. Dette betyr også at de har mindre vedlikehold enn trevinduer, så de kan være et godt alternativ hvis du gjerne vil ha vinduer med mindre vedlikehold. Tre/alu vinduer har fremdeles den innvendig treprofilen. Du kan lese mer om tre/alu vinduer her.

Garanti

Hos Sparevinduer gir vi deg opptil 12 års garanti på vinduer og dører. Dette er din sikkerhet for at du i mange år er fornøyd med ditt vinduskjøp hos oss. Du kan lese mer om vår garanti her.

CE-merking

Det er alltid lurt å undersøke om bedriftens produkter er CE-merket. Det er obligatorisk at alle nye vinduer og dører som selges i Norge, skal være CE-merket.

CE-merkingen betyr at man som produsent forplikter seg til å overholde en rekke krav knyttet til miljø, helse og sikkerhet. Alle våre produkter er CE-merket.

Kvalitet

I likhet med alle andre produkter er det naturligvis viktig å forsikre seg om at kvaliteten er god også når man skal kjøpe vinduer og dører. Men hva skal man være spesielt oppmerksom på?

Det er f.eks. viktig å vite noe om treets kvalitet (når det dreier seg om trevinduer). Blant annet må du undersøke om kjernekvaliteten i treet er så høy at treet har den styrken som er nødvendig for å holde i mange år. 

Garanti og solid økonomi

Skal du kjøpe nye dører og vinduer? Dører og vinduer er langvarige forbruksvarer og skal gjerne ha en holdbarhet på flere år. Derfor må du sikre deg at det firmaet du handler med, kan tilby en tilfredsstillende garanti. Dermed er du gardert hvis noe skulle skje. Samtidig er det lurt å se på firmaets historikk, slik at du vet at de også finnes i morgen ... hvis du skulle få bruk for garantien.

Kundeanbefalinger

Anbefalinger fra andre kunder er kanskje et at de viktigste punktene når du skal velge hvor du vil kjøpe dine nye vinduer og dører. Her får du førstehåndsinformasjon om andres opplevelse med den pågjeldende bedrift. Det er derfor alltid en riktig god ide å søke etter kundeanbefalinger på internettet, før du gjør et kjøp.

God kundeservice er, sammen med lave priser og gode produkter, et av våre viktigste fokusområder. Du kan se alle anmeldelser av oss på Trustpilot her.

Og hvis du allerede er overbevist om at vi er det beste stedet å kjøpe vinduer, kan du se vårt store utvalg.

Klikk nedenfor og se nærmere på vårt store utvalg av vinduer og dører.
Vi har mange varer på lager, og hvis du ikke finner det du leter etter, er det mulighet for utforming etter egne mål og ønsker.